۱۳۹۳ خرداد ۲۹, پنجشنبه

انتقادهای تند عضو پارلمان اروپا از وضعیت حقوق بشر در ایران در سفر به تهران

عضو هلندی “پارلمان اروپا” با تاکید بر اینکه مساله نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی، دغدغه مشترک این پارلمان و سازمان ملل است، از مقامات تهران پرسید که دلیل هراس آنها از ملاقات هیات‌های اروپایی با افرادی چون نسرین ستوده چیست؟
ماریچه اسخاکه که برای دومین بار در شش ماه اخیر به ایران سفر کرده، در گفتگویی با خبرگزاری “فارس”، متعلق به سپاه پاسداران که روز دوشنبه (۲۶ خرداد-۱۶ ژوئن) منتشر شد، در واکنش به سوالی درباره دیدار هیات “پارلمان اروپا” با نسرین ستوده در جریان سفر این هیات به تهران در آذرماه سال گذشته، خانم ستوده را «یک وکیل حقوق بشر» که «به خاطر کارش، مجازات و زندانی شد» توصیف کرد و افزود: «من نمی‌فهمم که چرا ما نمی‌توانیم با او حرف بزنیم؟ شاید بهتر باشد شما از منتقدان این دیدار بپرسید که به چه دلیل تا این اندازه درباره او نگران هستند.»
این عضو “کمیته امور خارجی” و “کمیته تجارت بین‌الملل پارلمان اروپا” اضافه کرد: «او یک زن است، مادر دو فرزند و یک وکیل. او در سیستم حقوقی این کشور کار می‌کند. من نمی‌فهمم که به چه دلیل افراد تا این اندازه درباره او نگرانی دارند؟»
او هم‌چنین تاکید کرد که مساله نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی «چیزی نیست که فقط اتحادیه اروپا بیان می‌کند» بلکه «سازمان ملل نیز می‌گوید که وضعیت حقوق بشر در ایران بد است» به گونه‌ای که «اعدام‌های بسیار زیادی در این کشور رخ می‌دهد، آزادی بیان و موارد این‌چنینی وجود ندارد».
این عضو “هیات روابط پارلمان اروپا با ایران” از مواردی چون «آزادی اینترنت و گردش اطلاعات»، «چگونگی دسترسی محکومان و متهمان به وکیل و جایگاه خانواده‌های‌شان در این میان»، «وضعیت زنان» و «خبرنگاران» به عنوان موضوع‌های قابل بحث با مقامات تهران یاد کرد.
خانم اسخاکه با اشاره به مذاکرات هیات پارلمان اروپا با محمدجواد لاریجانی، “رییس کمیسیون حقوق بشر قوه قضاییه” و تمایل مقام‌های تهران برای همکاری کشورهای اروپایی با ایران برای پایان دادن به قاچاق مواد مخدر نیز گفت: «ما نمی توانیم در دستگیری افراد و تحویل آنها برای اعدام شدن، کمک کنیم.»
گفتنی است روز ۲۲ آذرماه سال گذشته گذشته هیاتی هشت نفره از پارلمان اروپا برای دیدار و گفتگو با اعضای مجلس و دولت جمهوری اسلامی وارد تهران شد.
این هیات در جریان حضور در تهران، در محل سفارت یونان با نسرین ستوده و جعفر پناهی، دو برنده‌ی جایزه‌ی حقوق بشری ساخاروف پارلمان اروپا در سال ۲۰۱۲ دیدار کردند؛ دیداری که با واکنش تند شماری از مقام‌های جمهوری اسلامی همراه شد.
از جمله، علی لاریجانی، “رئیس مجلس شورای اسلامی”، این اقدام هیات اروپایی را “کاری سخیف” و “بی‌ارزش” دانست و افزود: «ما نباید به دام آنها بیفتیم. آنها می‌خواستند سر و صدا کنند و ما نباید هیزمش را زیاد کنیم.»
کاظم جلالی، ” عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی” نیز این اقدام هیات اروپایی را “خلاف عرف دیپلماتیک” توصیف کرد و گفت: «افرادی هم که در سفارت یونان حاضر شدند کار بدی کردند و اگر موضعی داشتند باید به صورت شفاف بیان می‌کردند.»
در این میان، حمید رسایی، عضو تندروی مجلس شورای اسلامی،  پناهی و ستوده را “وطن‌فروش” خواند و گفت که این هیأت “حق” نداشت با “محکومین فتنه ۸۸″ دیدار کند.
Nasrin-Sotoudeh-Jafar-Panahi-EU-Deligation

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر