۱۳۹۲ مهر ۱۲, جمعه

پنج نمونه رشد کلیسا در کتاب اعمال رسولان فصل های اول تا یازدهم (بخش نخست)

Christian Apologetics دفاعیات مسیحی
گردآوری و تالیف: مهران پورپشنگ

کتاب اعمال رسولان، ادامه ماجرایی است که لوقا در انجیلش شروع کرد و مدت زمانی حدود 30 سال بعد از صعود مسیح را در بر می گیرد. در این مدت کوتاه، کلیسا تاسیس شد و خبر خوش نجات به سرتاسر دنیای آن روزگار یعنی امپراطوری های روم و پارس رسید. توما به قلمرو امپراطوری پارس رفت و تا هند سفر کرد و خبر خوش انجیل را به مردم آن دیار رساند.
کسانی که انجیل را موعظه می کردند، مردمانی معمولی با نقص ها و محدودیت های بشری بودند، اما روح القدس به آن ها قدرت داد تا کلیسا را تاسیس کنند.
کتاب اعمال رسولان از جایی شروع می شود که اناجیل خاتمه می یابند. این کتاب گزارشی است از خدمات رسولان و کار روح القدس. کلیسا که از اورشلیم پا گرفته بود، استحکام پیدا می کند و به سرعت رو به رشد می گذارد. سپس با آزار و اذیت شدیدی روبرو می شود که منجر به پراکنده شدن ایمانداران به مناطق مختلف می گردد. در اثر این پراکندگی، سامری ها ( که نتیجه ازدواج یهودیان با غیر یهودیان در چند قرن قبل از میلاد بوده اند) ، و غیر یهودیان پیغام انجیل را می شنوند و ایمان می آورند. در این پروژه، به پنج نمونه رشد کلیسا در کتاب اعمال رسولان فصل های اول تا یازدهم می پردازیم:
یک. کلیسای اورشلیم
فرمان عیسی مبنی بر ماندن در اورشلیم و جدا نشدن از آن (اعمال رسولان فصل اول آیه هشتم)، فقط برای دریافت روح القدس بود. پس از روز پنطیکاست دیگر انتظار ضرورتی نداشت. پنطیکاست با توجه به مفهوم حصاد که در آن نهفته است، به آن دلیل مهم بود که هدف از تعمید در روح القدس، دریافت قدرت برای خدمت بود، به خصوص در مزارع آماده برای حصاد دنیا (جذب مردم به پیام انجیل).
از روز پنطیکاست به بعد مشاهده می کنیم که روح القدس به طور فعال در حیات کلیسا حضور دارد و عمل می کند (در بشارت، تعالیم و تحکیم و استوار نمودن کلیسا). روح القدس به شاگردان مسیح (رسولان)، توانایی بخشید تا از سه هزار نفری که توبه در اثر شنیدن موعظه پطرس (فصل دوم اعمال رسولان)، شاگرد بسازند. این شاگردی از طریق انواع مختلف تجربه های آموزنده، رشد و توسعه می یافت. آن ها وقت زیادی را صرف تعلیم گرفتن از رسولان، مشارکت، دعاها و هم چنین مشارکت در غذا خوردن، می کردند (اعمال فصل دوم آیه چهل و دوم). این مشارکت و اتحاد در روح، به آن ها ایمان، محبت و توجهی نسبت به یکدیگر می بخشید که وادارشان می کرد هر آنچه را که داشتند با ایمانداران مسیحی محتاج به شراکت بگذارند. آن ها در همه چیز شریک بودند. هیچکس نمی گفت:" این متعلق به من است و تو نمی توانی از آن برخوردار شوی". بعضی از آن ها حتی اموال خود را فروختند و پول آن را نزد رسولان آوردند تا میان نیازمندان تقسیم شود (فصل دوم آیه چهل و چهارم و فصل چهارم آیه سی و هفتم). وقتی با مخالفت و خطر روبرو می شدند، زمان طولانی در دعا به سر می بردند (فصل چهارم آیات بیست و چهارم تا سی). معجزات به عنوان عجایبی در میان رسولان، توجه را به عیسی معطوف می کرد و به ایمانداران قوت می بخشید.
روح القدس، تمام زندگی آن ها را فرا گرفته بود: پرستش، مشارکت با خدا، بشارت و معجزات همه بخشی از یک تجربه واحد در روح القدس بودند.
با این توصیف، مشکلی در درون کلیسا به وجود آمد. با زیاد شدن تعداد ایمانداران، حسادت و شکایت شکل گرفت. در آن روزگار، بیوه زن ها نمی توانستند در اجتماع بیرون کار کنند. در واقع، بیوه هایی که پسر یا برادر نداشتند از گرسنگی محکوم به مرگ می شدند. بنابراین، کلیسا توسط کمک های مالی برخی از ایمانداران، برای کمک به بیوه زن ها استفاده می کرد.
در میان زنان بیوه، کسانی بودند که از سرزمین های دیگر به اورشلیم بازگشته بودند و فقط به زبان یونانی صحبت می کردند. به این افراد کم تر توجه می شد. برای رفع مشکل، رسولان هفت مرد یونانی زبان و مورد احترام ایمانداران را مسئول تقسیم غذا کردند. با این کار مشکل فیصله یافت و رسولان توانستند توجه خود را متمرکز خدمت تعلیم و موعظه خبر خوش درباره عیسی نمایند.
خدا در سرتاسر کتاب مقدس وعده داده بود که غیر یهودیان را نیز شامل لطف خود خواهد ساخت. این وعده با وعده به ابراهیم آغاز شد (پیدایش فصل دوازدهم آیه سوم و فصل هجدهم آیه هجدهم). در ملاکی فصل اول ایه یازدهم حالتی خاص و مشخص گرفت. این آیه می فرماید:"اسم من در سراسر جهان به وسیله مردم غیر یهود مورد احترام قرار خواهد گرفت". اما پذیرفتن این حقیقت برای یهودیان و حتی مسیحیان یهودی نژاد فوق العاده مشکل بود.

مطابق قوانین بین‌المللی تمامی حقوق مربوط به مطالب و محتویات "دفاعیات مسیحی" محفوظ است. درج کامل مقالات "دفاعیات مسیحی" در سایر صفحات فیس بوک و وب‌ سایت‌ها، بدون ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم، اکیداً ممنوع و غیرقانونی است. خوانندگان عزیز، در صورت مشاهده تخلف، لطفا اطلاع دهید.

وقتی خدا در باغ عدن، آدم را ندا داده، گفت: کجا هستی؟

مطالعه کتاب مقدس Bible Stud 
پیدایش فصل سوم آیه نهم، این سئوال خدا را بایستی به عنوان ناله دردناک عاشقی دل شکسته به هنگام دور شدن معشوقش تلقی کرد تا این که نشانه عدم آگاهی خدا به محل اختفای آدم و حوا. رنج عیسی از همان لحظه سقوط بشر شروع شد. رنج دوری مسیح از ما و محبت و علاقه او به داشتن مشارکت و رفاقت با ما بود که او را واداشت که رنج صلیب را به جان بخرد

یهوه خدای خود را به تمامی جان و تمامی قوت خود محبت نما. تثنیه فصل ششم آیه پنجم

مطالعه کتاب مقدس 
شناخت خدا، صرفا گردآوری و یا دستیابی به یک سری اطلاعات راجع به خدا نیست. شناختن، یعنی رویارویی و تجربه کردن خدا با تمامی حواس و وجود. شناخت خدا، یعنی مثل او شدن، مانند او راه رفتن، به طریق او و در اثر قدم های وی سلوک کردن است

مرد جوان چگونه می تواند پاک زندگی کند؟

مطالعه کتاب مقدس
با اطاعت از احکام تو. مزمور صد و نوزدهم آیات نهم تا یازدهم
زمانی که جان وسلی، مبشر معروف قرن هفدهم، جوانی بیش نبود و برای ادامه تحصیل خانه خود را ترک می کرد، مادرش یک جلد کتاب مقدس به او هدیه داد. در صفحه اول، این جمله با دست خط مادر به چشم می خورد: این کتاب تو را از گناه دور خواهد داشت و گناه تو را از این کتاب دور نگاه خواهد داشت

هر که از برادر خود متنفر باشد، قاتل است و شما می دانید که هیچ قاتلی دارای حیات جاودانی نیست. نامه اول یوحنا فصل سوم آیه پانزدهم

مطالعه کتاب مقدس
 محبت، بهترین گواهی نجات و حیات جاودانی است. وجود محبت نشان دهنده وجود روح القدس در زندگی ایمانداران مسیحی است. محبت همان مسحی است که فرزندان خدا به همراه دارند و توسط آن از فرزندان شیطان مجزا می گردند

مسیح می فرماید:

مطالعه کتاب مقدس
هر که بخواهد جان خود را حفظ کند، آن را از دست خواهد داد، اما هر که به خاطر من و انجیل جان خود را فدا کند، آن را نجات خواهد داد. مرقس فصل هشتم آیه سی و پنجم
زمانی ما کاملا زنده هستیم که به دیگران کمک و خدمت نمائیم. اگر ما خدمت نمی کنیم، در واقع فقط وجود داریم. خدا می خواهد ما بیاموزیم که چگونه دیگران را دوست داشته، آن ها را بدون خودخواهی خدمت نمائیم

در پشت هر کاری که انجام می دهید، یک اندیشه نهفته است.

مطالعه کتاب مقدس Bible Study
انگیزش هر عادتی، یک اعتقاد است و هر کاری توسط نوعی گرایش و وابستگی شکل می گیرد. هزاران سال، پیش از این که روان شناسان این را بفهمند، خدا این موضوع را در کلام خود چنین بیان کرد: مواظب افکارت باش، زیرا زندگی انسان از افکارش شکل می گیرد. امثال فصل چهارم آیه بیست و سوم

یعقوب به خداوند گفت: تا مرا برکت ندهی، تو را رها نخواهم کرد.

مطالعه کتاب مقدس Bible Study
پیدایش فصل سی و دوم آیه بیست و ششم
خداوند درخواست یعقوب را اجابت کرد و بر ران او ضربه ای زد. ماهیچه ران، قوی ترین اندام بدن است. ران او تبدیل به یک ضعف شد. از آن روز به بعد، یعقوب می لنگید و دیگر نمی توانست به آسانی از دشمنان فرار کند. این باعث شد که خواسته یا ناخواسته، به خدا تکیه کند. خدا نمی تواند به کسی برکت کامل عطا کند، مگر این که نخست بر او غلبه کند

مواظب افکارت باش، زیرا زندگی انسان از افکارش شکل می گیرد.

مطالعه کتاب مقدس Bible Study
امثال فصل چهارم آیه بیست و سوم
هرگز اجازه ندهید آشغال وارد ذهن تان بشود. انتخابگر باشید. با دقت و فعالانه نوع تفکرتان را برگزینید. هر فکری را به اطاعت مسیح اسیر می سازیم. چنین چیزی، تجربه ای به اندازه تمام طول زندگی نیاز دارد، ولی با کمک روح القدس می توانید نحوه تفکرتان را تغییر دهید

خدا خودش در وجود شما کار می کند تا بتوانید با میل و رغبت او را اطاعت نمائید و اعمالی را به جا آورید که مورد پسند اوست. فیلیپیان فصل دوم آیه سیزدهم

مطالعه کتاب مقدس Bible Study
کسی نمی تواند با قوت و توانایی های خود به شباهت مسیح درآید. راه حل های مختلف و نسخه های گوناگون و حتی نیت درست نیز نمی تواند ما را به شباهت مسیح درآورد. تنها و تنها، روح القدس قادر است تغییراتی را که خداوند می خواهد، در زندگی ما ایجاد نماید

اگر مهمان مسلمان بخواهد در منزل ایماندار مسیحی نماز بخواند، چه واکنشی باید نشان داد؟

مطالعه کتاب مقدس Bible Study
نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ

ما ایرانی هستیم و اقوام و دوستان مسلمان زیادی داریم. این عزیزان، وقتی در منزل ایمانداران مسیحی به عنوان مهمان حضور دارند، شاید بخواهند مطابق با اعتقادات مذهبی شان به عبادت بپردازند. برخی از مسیحیان دچار تشویش و نگرانی می شوند و نمی دانند چه واکنشی نشان دهند. بنابراین، شما را تشویق می کنم تا نکات ذیل را مطالعه کنید:
یک. به عقاید مذهبی دیگران احترام بگذارید. هرگز با فرایض مذهبی مردم مخالفت نکنید. اراده خداوند این است که با مردم در صلح و دوستی به سر ببریم.
دو. بعد از نماز، دوست مسلمان از شما خواهد پرسید که چه وقت نماز می خوانید؟ این فرصت استثنایی است تا نگرش مسیحیت را درباره دعا به او بگویید.
سه. ساعات مشخصی از روز برای دعای مسیحیان وجود ندارد. دعای مسیحیان بدون وقفه است: به هنگام رانندگی، کار، خرید، پیاده روی، غذا پختن. خدا طالب چیزی بیش از یک قرار ملاقات روزانه با انسان است. او می خواهد در هر فعالیت، گفتگو، مشکل و حتی هر فکر شما حضور داشته باشد.
چهار. خدا مشتاق است تا بهترین دوست ما باشد. بنابراین، اعتقاد به خدا کافی نیست. هم چنین در گفتگوی صمیمانه با خدا بایستی از جملات تکراری و از قبل حفظ شده، اجتناب کرد. دوستی با خدا از طریق شریک کردن خدا در تمام تجربیات زندگی تان میسر می باشد. ساده و عامیانه با خدا صحبت کنید.
پنج. مسیحیان به زبان مادری خود با خدا سخن می گویند. برای گفتگو با خدا نیازی به استفاده جملاتی به زبان یونانی یا عبری (زبان یهودیان) نیست.
شش. مسیحیان خدا را "پروردگار" خطاب نمی کنند. آن ها خدا را پدر می نامند. طبق نگرش مسیحیت، ما فرزندان او هستیم و نه بندگان خدا.
هفت. دعای مسیحی باید فکورانه باشد. همان گونه در در گفتگوی با مردم، ذهن فعال است، دعا نیز باید واجد چنین شرطی باشد. خداوند دارای شخصیت است. جملات مکانیکی و از قبل حفظ شده نمی تواند ارتباط دوستی و صمیمیت برقرار سازد. دعای بدون تفکر، دعای بی معنا است. در دعا باید اندیشه خود را به کار ببرید. چنین کاری، رابطه شما را با خدا بسط و گسترش می دهد. مسیح فرمود:"خدا را با تمام اندیشه خود محبت کن".
هشت. تاثیر گفتگوی صمیمانه با خدا شگفت انگیز است. شخص همواره در حضور مقدس خدا قرار دارد، بنابراین او به چیزهایی اهمیت می دهد که برای خدا مهم هستند. در نتیجه این ارتباط، روح انسان نسبت به حضور خدا عکس العمل نشان می دهد.
نه. به هنگام گفتگو با خدا، او فقط به کلمات ما گوش نمی دهد، بلکه به دل و نیز به طرز رفتار ما می نگرد. دعایی که از ته دل نباشد، اصلا دعا نیست! چیزی است بی ارزش و توهینی است به خدا.
ده. مسیحیان به سمت اورشلیم یا قبر خالی مسیح، برای دعا نمی ایستند. مکان پرستش در گفتگوی صمیمانه با خدا، اهمیت ندارد. خدا روح است و در همه جا حضور دارد. یک زن سامری تلاش کرد با عیسی مسیح سر موضوع زمان، مکان و نوع عبادت مجادله کند. ولی مسیح به او گفت که هیچ کدام از این چیزها اصل نیستند. پرستندگان حقیقی و اصیل کسانی نیستند که به مکان های عبادتی درست می روند، بلکه پرستندگان حقیقی کسانی هستند که طبیعت خدا را به درستی تشخیص می دهند. خدا بنا به ذات و طبیعتش روح است و اگر ما در راستی و حقیقت او را می پرستیم، نه فقط باید طبیعت او را تشخیص دهیم، بلکه باید پرستش خود را با طبیعت او وفق دهیم. ما باید او را در روح القدس بپرستیم که بیانگر تفاوت پرستش مسیحیت با ادیان دیگر است. بنابراین، ما باید قلب های خود را به روی روح القدس بگشاییم تا او از طریق ما پرستش را انجام دهد. در این صورت خواهد بود که پرستندگان حقیقی خدا می گردیم. در پاسخ به زن سامری، عیسی هم چنین می خواهد بگوید که چون خدا روح است، پس در همه جا حاضر می باشد. وقتی با روح القدس پرستش می کنیم، محل پرستش یا شکل آن اهمیتی ندارد. این نکته پرستش در راستی است.

مطابق قوانین بین‌المللی تمامی حقوق مربوط به مطالب و محتویات "دفاعیات مسیحی" محفوظ است. درج کامل مقالات "دفاعیات مسیحی" در سایر صفحات فیس بوک و وب‌ سایت‌ها، بدون ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم، اکیداً ممنوع و غیرقانونی است. خوانندگان عزیز، در صورت مشاهده تخلف، لطفا اطلاع دهید.