۱۳۹۲ دی ۱۸, چهارشنبه

آیا افسانه باستانی هروس با زندگی مسیح شباهت دارد؟

مطالعه کتاب مقدس
نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ

در قرن نوزدهم، مخالفان مسیحیت ادعا کردند که نه فقط مسیح شخصیت تاریخی نبوده، بلکه روایات مربوط به زندگی او از داستان های بت پرستان کپی برداری شده است. در آن زمان علم باستان شناسی جوان بود و بسیاری از آثار و مدارک تاریخی در مورد مسیح کشف نشده بود. بنابراین، توجه مخالفان قرن نوزدهم به یکی از افسانه ها تحت عنوان "هروس" (خدای باستانی مصریان) معطوف گردید. آن ها این روایت غیر واقعی را به عنوان سند و مدرک بر علیه مسیحیت ارائه دادند و مدعی شدند که یکی از منابع اناجیل، افسانه هروس است.
شباهت های افسانه هروس با زندگی مسیح به روایت مخالفان مسیحیت:
یک. در روز 25 دسامبر از باکره ای به نام ایسیس مریم، زاده شده است.
دو. یک ستاره، ظهور هروس را اعلام نمود و سه پادشاه او را به عنوان منجی پرستیدند.
سه. هروس در دوازده سالگی، معلم نابغه ای بود.
چهار. در سی سالگی تعمید گرفت و خدمات خود را شروع کرد.
پنج. هروس دوازده شاگرد داشت.
شش. او مصلوب شد و دفن گردید و بعد از سه روز از مردگان زنده شد.

اما کارشناسان متن داستان هروس را به دقت بررسی کردند و نتیجه تحقیقات بدین شرح است:
یک. هروس از ایسیس متولد شد. در روایت هروس، ایسیس مریم وجود ندارد.
دو. در داستان هروس، ایسیس باکره نبود، بلکه بیوه بود.
سه. طبق روایت اصلی، هروس در یکی از ماه های اکتبر یا نوامبر متولد شد. تولد او در ماه دسامبر نبود. علاوه براین، در اناجیل ماه تولد مسیح مشخص نشده است.
چهار. در روایت هروس، از"سه پادشاه" ذکری به میان نیامده است. هم چنین کتاب مقدس تعداد ستاره شناسان را که از مسیح دیدار کردند، ذکر نکرده است.
پنج. روایت هروس از دوران دوازده سالگی او سخن نمی گوید.
شش. هروس هرگز تعمید نگرفت. تنها شرحی که درباره آب شده آن است که آب هروس را فرا گرفت و مادر او (ایسیس) از خدای تمساح خواست تا هروس را به ماهی تبدیل کند.
هفت. هروس به مردم جهان هیچ گونه خدمتی نکرد.
هشت. هروس، دوازده شاگرد نداشت. مطابق داستان، او فقط چهار نیمه خدا داشت. علاوه برآن، عده ای هم (که تعداد شان مشخص نیست) پیرو هروس بودند و با دشمنان او می جنگیدند.
نه. هروس مرد، اما او هرگز مصلوب نشد. هروس منجی بشر نبود و برای هیچکس جان خود را فدا نکرد.
ده. در روایت اصلی، هیچ اشاره ای مبنی بر این که هروس سه روز در قبر بود، وجود ندارد.
یازده. هروس توسط مادرش زنده شد تا در روح به خدای ناشناخته جهان تبدیل شود. او بعد از مرگ مانند مسیح دارای بدن نبود.

وقتی داستان هروس را با زندگی مسیح مقایسه می کنیم، هیچ وجه تشابهی میان آن دو مشاهده نمی شود.

مطابق قوانین بین‌المللی تمامی حقوق مربوط به مطالب و محتویات "دفاعیات مسیحی" محفوظ است. درج کامل مقالات "دفاعیات مسیحی" در سایر صفحات فیس بوک و وب‌ سایت‌ها، بدون ذکر منبع و نام نویسنده یا مترجم، اکیداً ممنوع و غیرقانونی است.

جمهوری اسلامی در میان 10 کشور سرکوبگر حقوق مسیحیان

در لیست سالانه که به تازگی در مورد تعقیب و آزار مسیحیان منتشر شده، نام 50 کشور در فهرست جدید ذکر شده است که نام ایران نیز در میان 10 کشوری که  مسیحیان مورد جفا و آزار و اذیت قرار می گیرند در این لیست قرار دارد.
به گزارش « محبت نیوز»، حدود ۱۰۰ میلیون مسیحی در جهان به دلیل باورهای دینی خود مورد پی‌گرد و آزار قرار می‌گیرند. فشار بر مسیحیان در کره‌ شمالی، کشورهای عربی و آفریقایی بیش از مناطق دیگر است. جمهوری اسلامی ایران در لیست منتشره سال 2014 در مقام نهم جا دارد.
در گزارشی که به تازگی در مورد تعقیب و آزار مسیحیان منتشر شده، کره‌ شمالی درصدر کشورهایی است که به‌صورت نظام‌مند با پیروان دین مسیحیت بدرفتاری می‌کند.
به نقل از خبرگزایر آلمان در گزارش سال ۲۰۱۴ موسسه "درهای باز" (Open Doors) که روز چهارشنبه (۸ ژانویه/۱۸ دی) در فرانکفورت منتشر شد، آمده است که فشار بر مسیحیان در کره شمالی بسیار سنگین است. در این‌کشور حتی برای نگهداری انجیل مجازات مرگ یا حبس در اردوگاه‌های کار در نظر گرفته شده است.
نام ۵۰ کشور در فهرست جدید ذکر شده است. پس از کره شمالی، به ترتیب کشورهای سومالی، سوریه، عراق، افغانستان، عربستان سعودی، مالدیو، پاکستان، ایران و یمن ناامن‌ترین مناطق برای زندگی مسیحیان به شمار می‌آیند.
در این کشورها، آزادی مسیحیان در انجام امور دینی به‌وسیله دولت‌ها یا گروه‌های اسلام‌گرا سلب می‌شود و با اعمال خشونت مانع از زندگی متعارف این شهروندان می‌شوند.
بنا به ارزیابی‌های موجود حدود ۴۰۰ هزار مسیحی در کره شمالی زندگی می‌کنند. مارکوس رودِ، سرپرست موسسه "درهای باز" در آلمان  می‌گوید که پیروان مسیحیت در کره شمالی "گرایش دینی خود را پنهان نگاه می‌دارند تا بتوانند به زندگی ادامه دهند."
در حال حاضر حدود ۷۰ هزار مسیحی در کره شمالی در اردوگاه‌های کار اجباری به سر می‌برند.. این افراد برای ترک دین و انکار عقاید خود مورد شکنجه قرار می‌گیرند.
خشونت فزاینده اسلام‌گرایان علیه پیروان مسیحیت
فشار گروه‌های اسلام‌گرا در کشورهای عربی و آفریقایی بر مسیحیان نیز افزایش یافته است. خشونت اسلام‌گرایان در ۳۶ کشور از مجموع ۵۰ کشور ذکر شده منبع و دلیل اصلی آزار و تعقیب پیروان مسیحیت به شمار می‌آید. نمونه بارز خشونت فزاینده اسلام‌گرایان را می‌توان در کشورهای سومالی و سوریه دید.
به گفته سرپرست موسسه "درهای باز" در آلمان اسلام‌گرایان افراطی بطور هدفمند به اقلیت‌مسیحی در سوریه حمله می‌کنند. این اسلام‌گرایان درصدد برقراری حکومت متکی بر شریعت اسلامی هستند. در این گزارش ذکر شده که کشورهای عربستان سعودی و قطر از این گروه‌های اسلام‌گرا حمایت می‌کنند.
در سپتامبر ۲۰۱۳ گروه‌های اسلام‌گرا به شهرک مسیحی‌نشین معلوله در نزدیکی دمشق حمله کردند و پس از کشتن چند تن از ساکنان این‌شهر، بقیه شهروندان را مجبور به ترک خانه‌های خود کردند. معلوله از جمله معدود مناطق سوریه است که مردم آن هنوز به زبان آرامی سخن می‌گویند.
در این فهرست جدید شاخص‌های مختلفی از جمله زندگی خصوصی، زندگی اجتماعی، فعالیت دولتی، فعالیت در کلیسا و میزان خشونت فیزیکی به مسیحیان در نظر گرفته شده است. مجموع امتیازهای منفی، رتبه‌بندی کشورها را مشخص می‌کند. بدترین رتبه مربوط به کره شمالی است که شامل۹۰ امتیاز منفی است. ایران در این فهرست با ۷۷ امتیاز منفی در مکان نهم جا دارد. در سال گذشته ایران با ۷۲ امتیاز منفی رتبه هشتمرا دارا بود.