۱۳۹۳ مرداد ۳, جمعه

آیا مسیحیان ایمان کورکورانه دارند؟

مطالعه کتاب مقدس
نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ

مخالفان مسیحیت ادعا می کنند که مسیحیت منطقی نیست. آن ها معتقدند که آنچه را با عقل خود درک کنند، قابل پذیرش است. اتهام تندی که به مسیحیان وارد می کنند، این است:"شما مسیحیان ایمان تان کورکورانه است". از نظر آنان مسیحی شدن یعنی زیر پا گذاشتن عقل و منطق. آیا ادعای مخالفان صحیح است؟
یک. تردیدی نیست که کارایی عقل در زندگی فردی و جمعی را نمی توان انکار کرد. اما عقل دارای محدودیت هایی است. گاهی عقل در انتخاب و تصمیم گیری اشتباه می کند. اشتباهات عقل حتی قادر است فاجعه به بار آورد.
دو. عقل نمی تواند آینده را مشاهده و پیشگویی کند. آنچه را که عقل امروز ادراک می کند، می پذیرد و آنچه قابل مشاهده نیست رد می کند. مثلا دویست سال قبل اگر کسی از تلفن و چراغ برق سخن می گفت، مردم او را دیوانه می پنداشتند. این همان واکنشی بود که ادیسون و گراهام بل قبل از اختراعات خود با آن مواجه شدند. هیچکس باور نمی کرد. علت این شک و ناباوری مردم آن روزگار این است که برای عقل محدود انسان خیلی چیزها محال است. حتی تا همین بیست یا سی سال قبل، بحث درباره اینترنت، وب سایت و شبکه اجتماعی فیس بوک غیر عقلانی بود. زمانی انیشتین با ارائه فرضیه نسبیت تایید کرد که عالم هستی ثابت و ازلی است. اما کشفیات ادوین هابل خلاف دیدگاه انیشتین را ثابت کرد. انیشتین به شدت محزون و ناراحت شد، اما عاقبت پذیرفت که فرضیه نسبیت علمی نیست. امروز دانشمندان معتقدند که جهان دارای آغازی بوده است. ولتر، متفکر فرانسوی قبل از مرگ خود پیشگویی کرد که مسیحیت تا قرن نوزدهم از عرصه روزگار رخت خواهد بست. به شهادت تاریخ، پنجاه سال بعد از مرگ او، خانه و دستگاه چاپ ولتر در اختیار انجمن کتاب مقدس قرار گرفت! ولتر هرگز آینده را نمی دید که شواهد تاریخی و کشفیات باستان شناسی وقایع کتاب مقدس را تایید می کنند (امروزه مخالفان ملحد ایرانی مسیحیت در جایگاه ولتر هستند. دلیل آن، نبود کتاب های باستان شناسی کتاب مقدس به زبان فارسی است). هم چنین ولتر نمی دانست در قرون بیستم و بیست و یکم، مقصد اکثر مهاجران کشورهایی است که اکثریت جمعیت آن را مسیحیان تشکیل می دهند. او اطلاع نداشت که در آینده هیچکس به کوبا و کره شمالی که دولتمردانش برای افکار ولتر احترام قائل هستند، مهاجرت نمی کند.
سه. گاهی عقل، دلایل منطقی و قانع کننده را نمی پذیرد. برتراند راسل، ملحد انگلیسی، در کتاب خود تحت عنوان "چرا مسیحی نیستم" چنین اظهار نظر کرد که از دیدگاه تاریخی، مسیح هرگز وجود نداشته است. راسل هرگز به خود اجازه نداد تا شواهد تاریخی از جمله گزارش های امپراطوری روم و مورخان رومی، یونانی و یهودی در قرن اول میلادی را بررسی کند. او با این اظهار نظر خود نشان داد که درس تاریخش را خوب فرا نگرفته یا نمی خواهد تاریخ او را قانع کند. با خواندن کتاب راسل، خواننده به شک می افتد که آیا او اصلا به کتاب مقدس نگاهی انداخته یا نه. وقتی مخالفان با پاسخ های منطقی ایمانداران مسیحی روبرو می شوند، واکنش منفی نشان می دهند یا موضوع بحث را عوض می کنند. دلیل آن کاملا واضح است: مشکل آن ها عقلانی نیست، بلکه ارادی است. آن ها نمی خواهند به دلایل جهل و نادانی، اعتقادات مذهبی یا فلسفی و حتی دیدگاه های غیر اخلاقی، نگرش مسیحیت را بپذیرند.
چهار. کسی که ادعا می کند خدایی نیست، باید یقین داشته باشد که اعتقادش درست است. هم چنین باید ادعا کند که دانای کل است و همه چیز را می داند، زیرا این امکان همیشه هست که خارج از آگاهی و دانش او، خدایی وجود داشته باشد. با توجه به این واقعیت که اکثر مردم معتقدند که فقط بخش کوچکی از دانش عالم هستی را دارا می باشند، احتمال وجود خدا خارج از دانش شخصی بسیار بالا است. آنچه مهم است فقط اندیشه وجود خدا نیست. خدا باید وجودی واقعی باشد که عملا قادر است تحولی اساسی در درون فرد ایجاد کند.
پنج. وقتی مسیح و رسولان از مردم می خواستند ایمان بیاورند، منظورشان "ایمانی کورکورانه" نبود، بلکه ایمانی "منطبق بر عقل و منطق". شخصی که زندگی اش توسط خداوند متحول شده و به انسان مفید و مثبت تغییر یافته، نمی تواند این تجربه غنی و ارزشمند را که با چشمان خود مشاهده کرده (شاهد عینی) و با فکر، اراده و احساسات (عقل و منطق) پذیرفته، هرگز فراموش کند. روح القدس در قلوب افراد، ایمانی کورکورانه و بی اساس به عمل نمی آورد. جاش مک داول که زمانی مخالف سرسخت مسیحیت بود، چنین شهادت می دهد:"در مورد خودم باید بگویم پذیرش مسیحیت به هیچ وجه "جهشی در تاریکی نبود بلکه بر عکس، "گامی بود به سمت روشنایی". تمام شواهد و قرائن موجود و دلایل تاریخی مربوط به کتاب مقدس و ادعاهای مسیح را که در اختیار داشتم، خوب سنجیدم و سبک و سنگین کردم. عاقبت کفه ترازو به نفع اعتقاد به مسیح به عنوان پسر خدا و قیامت او از مردگان، سنگین تر شد. شواهد و قرائن موجود چنان به حقانیت ایمان مسیحی گواهی می داد که با پذیرش مسیح به عنوان خداوند خود، نه "جهشی در تاریکی" بلکه "گامی به سوی روشنایی" برداشتم. اگر به داشتن "ایمانی کورکورانه" قانع بودم، عیسی مسیح را رد می کردم و به تمام دلایل و شواهد موجود نیز پشت می نمودم". جاش مک داول در زمانی که اعتقاد به وجود خدا نداشت و کتاب مقدس را سراسر دروغ و افسانه می پنداشت، کوشید تا با جمع آوری شواهد تاریخی و کشفیات باستان شناسی، اعتبار مسیحیت را زیر سئوال ببرد. اماپس از تحقیقات به شدت سرخورده و محزون شد. او فهمید که دیدگاهش کاملا غلط از آب درآمد. در این هنگام بود که خدا با قلب او سخن گفت. امروز او نه فقط کشیش است، بلکه نتایج همان تحقیقات خود را در خدمت دفاعیات مسیحی قرار داد. مسیح فرمود:"حقیقت را خواهید شناخت(نه این که از آن غافل خواهید ماند) و حقیقت شما را آزاد خواهد کرد (یوحنا فصل هشتم آیه سی و دوم). به عبارت دیگر مقصود مسیح این بود که به جای باور کورکورانه، حقیقت را "تجربه" کنید. پولس رسول فرمود:"می دانم به که ایمان آوردم" (دوم تیموتاوس فصل اول آیه دوازدهم). ایمان همانا اطمینان دل است بر اساس شواهد و قرائن کافی. 

چرا کتاب مقدس به نقاط ضعف پیامبران اشاره کرده است؟

دفاعیات مسیحی
نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ

برای پاسخ به این سئوال به نکات زیر توجه کنید:

یک. نااطاعتی آدم و حوا سبب رخنه گناه به جهان شد و انسان ها ازطریق ارثی و هم چنین ارتکابی در وضعیت گناه آلود قرار گرفتند. در نتیجه، پیامبران هم از این قاعده مستثنی نبوده اند.
دو. همه پیامبران طبق روال طبیعت از یک پدر و مادر به وجود آمدند. اما در مورد عیسی چنین نبود. مادرش زمانی آبستن شد که هنوز باکره بود. عیسی پدر بشری نداشت. تولد او از یک دختر باکره، امری است کاملا منحصر به فرد در تاریخ بشر. هیچ شاهد و مدرکی در دست نیست که در طول تاریخ، باکره دیگری به جز مریم، بدون ارتباط با یک مرد، آبستن شده باشد. پیشگویی تولد مسیح (عهد جدید) در دوران آدم و حوا، به "نسل زن" اشاره دارد (مریم باکره) و نه از نسل مرد (پیدایش فصل سوم آیه پانزدهم).
سه. خوشبختانه کتاب مقدس به نقاط ضعف رسولان و پیامبران اشاره کرده است تا از آن ها بت نسازیم، بلکه تمرکز ما بر خداوند باشد. به یاد داشته باشیم: انسان حاصل هدف خدا و برای هدف خدا به دنیا آمده است. کتاب مقدس، نقاط ضعف پیامبران را مخفی نکرده، بلکه آن را با صداقت بیان نموده است، چرا که آنان انسان های مافوق طبیعی نبوده اند. پولس رسول چنین نوشت: "ما ضعیف هستیم، لیکن با قوت خدا زیست خواهیم کرد" (دوم قرنتیان فصل سیزدهم آیه پنجم). هر گاه احساس ضعف می کنیم، خدا دارد به ما یادآوری می کند که به او متکی باشیم و توکل نماییم.
چهار. اگر خدا عده ای را کاملا مقدس می آفرید، این پرسش برای مردم مطرح می شد که چرا خدا تفاوت و تبعیض قائل شده است؟ چرا من باید برای دست یابی به پاکی و قدوسیت، سعی و تلاش کنم تا مقبول خدا واقع شوم، در حالی که دیگری کاملا مقدس و کامل آفریده شده؟
پنج. طبق نگرش مسیحیت، افراد در هر مقام و موقعیت باید وفاداری خود را به خدا "ثابت" کنند. هنگامی شما می توانید ادعای وفاداری کنید که قبل از آن فرصت بی وفا بودن داشته اید، ولی خودتان برگزیدید که وفادار بمانید. خدا افرادی را می خواهد که با "خواست و اراده خودشان"، وفاداری خود را ثابت کرده اند و نه این که عده ای کاملا مقدس را خلق کند. باید بدانیم خدا کیست؟ انسان کیست؟ ما انسان هستیم.
شش. سراسر کتاب مقدس مملو از نمونه هایی است دال بر این که چگونه خدا مشتاقانه دوست دارد انسان های عادی و ناقص را علی رغم ضعف های شان، برای انجام کارهای فوق العاده مهم به کار گیرد. کتاب مقدس می فرماید: خدا عمدا اشخاصی را برگزیده که در نظر مردم دنیا، نادان و ضعیف هستند، تا از این راه آنانی را که دانا و قدرتمند به حساب می آیند، شرمگین سازد. خدا همان کسانی را برگزیده که دنیا ایشان را هیچ می انگارد، تا نشان دهد آنانی که مهم و بزرگ به نظر می آیند، هیچ هستند و به این ترتیب هیچکس در هیچ جا، نتواند در برابر خدا فخرفروشی کند (اول قرنتیان فصل اول آیات بیست و هفتم تا بیست و نهم).
ضعف موسی، خشم او بود. خشمی که باعث گردید او یک مصری را به قتل برساند. او لوح های ده فرمان را نیز شکست. با این حال، خدا او را تبدیل به "متواضع ترین مرد روی زمین" نمود. ضعف جدعون، خودکم بینی و عدم اعتماد به نفس بود، اما خدا او را به مردی "شجاع و زورآور" تبدیل نمود. ضعف ابراهیم، ترس بود. نه یک مرتبه، بلکه دو بار ادعا کرد که همسرش، خواهر وی می باشد، تا بدین وسیله جان خود را از خطر مرگ برهاند. ولی خدا، ابراهیم را به "پدر تمام ایمانداران" تبدیل نمود. پطرس شکاک و عجول تبدیل به "صخره" شد و داود زناکار، به "مردی موافق دل خدا" و یوحنای متکبر را به "رسول محبت" تبدیل گردید.
تخصص خدا، تبدیل ضعف ها به قوت است.
هفت. کتاب مقدس، تاریخ قوم اسرائیل است و پیامبران هم یهودی بودند. مطابق دیدگاه کتاب مقدس، پیامبران انسان بودند. کتاب مقدس نگرش واقع بینانه به پیامبران دارد و نه ایده آلی. همان طور که اشاره شد هر گاه احساس ضعف می کنیم، خدا دارد به ما یادآوری می کند که به او متکی باشیم و توکل نماییم. انسان ها به فیض و رحمت خدا نیازمندند.
هشت. مسیح قادر بود درون انسان ها را ببیند و انگیزه آنان را مشاهده نماید. بنابراین، هیچکس نمی توانست او را فریب دهد تا مرتکب خطا و اشتباه شود.
نه. پولس رسول هم مثل همه ما می خواست که از ضعف خود بهبودی حاصل کند. به همین دلیل دعا کرد: "خداوندا، این مشکل (احتمالا ناراحتی جسمی و یا سختی ها و جفاها) را برطرف کن." ولی اراده خدا این بود که پولس با این مشکل سر بکند و ضعیف بماند، تا توکل او به جای قدرت، حکمت و ذکاوت خودش، متمرکز بر قدرت و حکمت خدا باشد. خدا از پیش می دانست که ممکن است پولس مغرور بشود. در نتیجه، اجازه داد تا مشکلی در زندگی او کار بکند تا از غرور و تکبر پیشگیری کند. خداوند می دانست که پولس رسول با استعدادهای خود چه کارهای عظیمی برای گسترش انجیل انجام بدهد. بنابراین، با گذاشتن مشکل، تضمین کرد که شهرت پولس منتهی به غرور و احیانا شکست روحانی نشود. هر گاه در کتاب مقدس با شخصیتی برخورد می کنیم که سرمست از باده غرور شده است، می دانیم به آخر خط رسیده است.
شخصی که مغرور می شود، در جبهه مخالف خدا زندگی می کند. وقتی که غرور وارد می شود، کم کم حس وابستگی و نیاز به خدا از بین می رود، زیرا اساس غرور، خودکامگی و خود محوری است.
ده. برای یک انسان این امکان وجود دارد که در برابر جهانی بی خدا، زندگی بی عیبی را سپری کند، اما بعدا در خانه خود دچار وسوسه شود.
یازده. وسوسه های درون یک شخص غالبا هلاکت بار تر از وسوسه های بیرونی هستند.
دوازده. تجربه نشان داده که سال های طولانی پیروزی روحانی، انسان را از ارتکاب گناه مصون نگاه نخواهد داشت:"هوشیار باشید، زیرا ممکن است در دام گناه گرفتار شوید" (اول قرنتیان فصل دهم آیه دوازدهم). مسیح فرمود:"دعا کنید تا در معرض آزمایش نیفتید" (متی فصل بیست و ششم آیه چهل و یکم).
سیزده. به یاد داشته باشید: اگر سایرین فقط نقاط قوت شما را ببینند، خواهند گفت: "خوش بحالش، ولی حیف که من هیچ وقت نخواهم توانست، چنین کارهایی را انجام دهم." ولی وقتی اجازه دهید که آن ها ملاحظه کنند که خدا شما را با وجود ضعف های تان به کار می گیرد، آن ها تشویق خواهند شد که این گونه بیندیشند: "خدا می تواند مرا هم به کار بگیرد".

یورشهای وحشیانه به منازل خادمین کلیسا و نوکیشان مسیحی و دستگیری تعدادی از آنها

روز شنبه ۱۴ تیر ماه حوالی ساعت ۱۰:۰۰ صبح مأمورین وزارت اطلاعات به منزل آقای عبدالرضا علی حق نژاد معروف به ماتیاس خادم کلیسای بندر انزلی یورش بردند و وی را به همراه با ۲ تن از میهمانانش به نام های وحید روغن گیر و سروش دستگیر و احتمالا به اداره اطلاعات رشت منتقل کردند . علیرغم گذشت ۱۹ روز هنوز از وضعیت و شرایط او هیچ خبری در دست نیست.
خانواده وی به اداره اطلاعات و سایر ارگانهای مربوطه مراجعه کردند ولی بازجویان از دادن هر گونه پاسخ به این خانواده خوداری می کنند و حتی به خانوده وی گفته نمی شود که او در کجا در بازداشت بسر می برد .


از طرفی دیگر ۲ تن از مهمانان آقای علی حق نژاد که از نوکیشان مسیحی و اهل شیرازمی باشند توسط اداره اطلاعات بندر انزلی به شیراز منتقل شده اند . آقای وحید روغن گیر که به دلیل نوکیش بودن به ۵ سال زندان و سروش به ۵\۲ سال زندان محکوم شده اند قرار است که محکومیت غیر انسانی و غیر قانونی خویش را در شیراز بگذرانند.
روز دوشنبه ۲۰ تیر ماه ۷ تن از مأمورین وزارت اطلاعات کرج با ۲ اتومبیل به خانه پدری خادم کلیسا امین خاکی در کرج یورش بردند و قصد ورود به منزل آنها را داشتند اما به دلیل اینکه خانواده در مسافرت بودند یورش و احتمالا دستگیریهای آنها ناکام ماند. فرماندهی این یورش وحشیانه را فردی تحت نام مستعار خلج به عهده داشت . او از مسئولین وزارت اطلاعات کرج و از بازجویان و شکنجه گران نوکیشان مسیحی در استان البرز می باشد در این یورش وحشیانه ۵ مأمور زن و ۲ مأمور مرد وزارت اطلاعات کرج شرکت داشتند .
یورشهای وحشیانه و قرون وسطایی در ماه رمضان بصورت مخفیانه و در نقاط مختلف علیه هموطنان نوکیش مسیحی ادامه داشته و تمام تلاش مامورین وزارت بر این متمرکز است که از علنی شدن یورشها توسط خانواده های قربانیان پیشگیری کنند و کسی از آن اطلاع نیابد. خانواده ها نیز تحت فشارهای شدید قرار دارند که نباید این یورش علنی شود در غیر اینصورت خود آنها هم دستگیر و زندانی خواهند شد و یا اینکه برای عزیزانشان گران تمام خواهد شد.

یورشها به دستورآخوند محمود علوی وزیر اطلاعات دولت آخوند روحانی صورت می گیرد . یورشها ، دستگیری، شکنجه ، پرونده سازی علیه آحاد ملت ایران توسط شبکه ای از شکنجه گران وزارت اطلاعات ولی فقیه در نقاط مختلف کشور به اجرا در می آید.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، یورشهای وحشیانه به منازل خادمین کلیسا و نوکیشان مسیحی را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر ، گزارشگران ویژه و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به سرکوب نوکیشان مسیحی در ایران است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

عکس: ‏یورشهای وحشیانه به منازل خادمین کلیسا و نوکیشان مسیحی و دستگیری تعدادی از آنها

روز شنبه ۱۴ تیر ماه حوالی ساعت ۱۰:۰۰ صبح  مأمورین وزارت اطلاعات به منزل آقای عبدالرضا علی حق نژاد معروف به ماتیاس   خادم کلیسای بندر انزلی یورش بردند و وی را به همراه با ۲ تن از میهمانانش به نام های وحید روغن گیر و سروش  دستگیر و احتمالا به اداره اطلاعات رشت منتقل کردند . علیرغم گذشت ۱۹ روز هنوز از وضعیت و شرایط او هیچ خبری در دست نیست.
خانواده وی به اداره اطلاعات و سایر ارگانهای مربوطه  مراجعه کردند ولی بازجویان  از دادن هر گونه  پاسخ  به این خانواده  خوداری می کنند و حتی به خانوده وی گفته نمی شود که او در کجا در بازداشت بسر می برد .
 
 
از طرفی دیگر ۲ تن از مهمانان آقای علی حق نژاد که از نوکیشان مسیحی و اهل شیرازمی باشند توسط اداره اطلاعات بندر انزلی به شیراز منتقل شده اند . آقای وحید روغن گیر که به دلیل نوکیش بودن به ۵ سال زندان و سروش به ۵\۲ سال زندان محکوم شده اند قرار است که محکومیت غیر انسانی و غیر قانونی خویش را در شیراز بگذرانند.
روز دوشنبه ۲۰ تیر ماه ۷ تن از مأمورین وزارت اطلاعات کرج با ۲ اتومبیل  به خانه پدری خادم کلیسا امین خاکی در کرج یورش بردند و قصد ورود به منزل آنها را داشتند اما به دلیل اینکه خانواده در مسافرت بودند  یورش و احتمالا دستگیریهای آنها ناکام ماند. فرماندهی  این یورش وحشیانه را فردی تحت نام مستعار خلج به عهده داشت . او از مسئولین وزارت اطلاعات کرج و از بازجویان و شکنجه گران نوکیشان مسیحی در استان البرز می باشد در این یورش وحشیانه ۵ مأمور زن و ۲ مأمور مرد وزارت اطلاعات کرج شرکت داشتند .
یورشهای وحشیانه و قرون وسطایی در ماه رمضان  بصورت مخفیانه  و در نقاط مختلف علیه هموطنان نوکیش مسیحی ادامه داشته و تمام تلاش مامورین وزارت بر این متمرکز است که از علنی شدن یورشها توسط خانواده های قربانیان پیشگیری کنند و کسی از آن اطلاع نیابد. خانواده ها نیز تحت فشارهای شدید قرار دارند که نباید این یورش علنی شود در غیر اینصورت خود آنها هم دستگیر و زندانی خواهند شد و یا اینکه برای عزیزانشان گران تمام خواهد شد.
 
یورشها  به دستورآخوند  محمود علوی وزیر اطلاعات دولت آخوند روحانی صورت می گیرد . یورشها ، دستگیری، شکنجه ، پرونده سازی علیه آحاد ملت ایران توسط شبکه ای از شکنجه گران وزارت اطلاعات ولی فقیه در نقاط مختلف کشور به اجرا در می آید.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، یورشهای وحشیانه به منازل خادمین کلیسا و نوکیشان مسیحی را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر ، گزارشگران ویژه و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به سرکوب نوکیشان مسیحی در ایران است.
 
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران‏