۱۳۹۲ شهریور ۵, سه‌شنبه

در هنگام رویارویی با مرگ کدامیک از آیات کتاب مقدس تسلی بخش شما خواهد بود ؟

عمانوئیل

یوحنا باب ۱۱
۲۵ عیسی گفت:« من قیامت و حیات هستم. کسی که بمن ایمان بیاورد حتی اگر بمیرد، حیات خواهد داشت ۲۶ و کسی که زنده باشد و به من ایمان بیآورد هرگز نخواهدمرد. آیا این را باور می کنی؟»

یوحنا باب ۱۴
عیسی یگانه راه به سوی خداست
۱ « دلهای شما مضطرب نشود. به خدا توکل نمائید، به من نیز ایمان داشته باشید. ۲ در خانۀ پدر من منزل های بسیاری هست. اگر چنین نبود، به شما می گفتم. من می روم تا مکانی برای شما آماده سازم ۳ پس از اینکه رفتم و مکانی برای شما آماده ساختم، دوباره میآیم و شما را پیش خود میبرم تا جائیکه من هستم شما نیز باشید.

قرنتیان اول باب ۱۴
۱۲ چون شما اشتیاق دارید صاحب عطایای روح باشید بکوشید بیشتر عطایائی را کسب کنید که باعث تقویت و پیشرفت کلیسا میباشد. ۱۳ بنابر این آنکسی که بزبان ها سخن می گوید باید دعا کند که قادر به ترجمه پیام خود باشد. ۱۴ زیرا اگر من بزبانها دعا کنم روح من مشغول دعاست ولی عقل من در آن نقشی ندارد ۱۵ پس چه کنم ؟ من با روح خود دعا می کنم و در عین حال با عقل و فهم خود نیز دعا خواهم کرد و بهمین طریق سرود حمد خواهم خواند یعنی با روح خود و با فکر خود نیز. ۱۶ در غیر این صورت اگر خدا را در روح سپاسگزاری می کنید ، آن کسی که دارای هدایای روح نیست چگونه به دعای سپاسگزاری شما آمین بگوید، زیرا او آنچه را که شما می گوئید نمیفهمد. ۱۷ قبول دارم که بطرز جالبی سپاسگزاری می کنید ، ولی اگر باعث تقویت دیگران نیست چه فایده ! ۱۸ خدا را شکر که من بیش از همۀ شما به زبان ها سخن می گویم ، ۱۹ اما در عبادت کلیسائی گفتن پنج کلمۀ با معنی را برای تعلیم دیگران ، از گفتن ده هزار کلمه به زبانی نامفهوم بهتر می دانم. ۲۰ ای برادران ، در عقل مانند کودکان نباشید ، اما نسبت به بدی و شرارت مثل یک نوزاد بمانید و د رعقل اشخاص بالغ باشید. ۲۱ در کتاب مقدس نوشته شده است : « خداوند می گوید که من به زبان های بیگانه و از لبان بیگانگان با این قوم سخن خواهم گفت و با وجود این آنها به من گوش نخواهند داد». ۲۲ طبق این کلام ، عطیۀ زبانها نشانه ای است برای بی ایمانان نه برای ایمان داران ، حال آن که نبوت برای ایمانداران است ، نه برای بی ایمانان . ۲۳ پس اگر تمام کلیسا جمع شوند و به زبان ها سخن بگویند و در همان وقت اشخاصی که بی اطلاع یا بی ایمان باشند به مجلس شما وارد شوند ، آیا آنها نخواهند گفت که همۀ شما دیوانه هستید ؟ ۲۴ اما اگر همۀ شما نبوت کنید و شخص تازه ایمان یا بی ایمان به مجلس شما داخل شود آنچه را او می شنود او را به گناهانش آگاه می سازد و بوسیله سخنانی که می شنود داوری میشود ۲۵ و اندیشه های پنهانی او فاش خواهد شد و بزانو در آمده خدا را پرستش خواهد کرد و اعتراف می کند که واقعأ خدا در میان شماست.
نظم و ترتیب در کلیسا
۲۶ ای برادران ، منظور من چیست ؟ مقصودم این است که وقتی دور هم جمع میشوید هر کس سرودی یا تعلیمی یا مکاشفه ای یا سخنی به زبان ها یا ترجمه زبان را داشته باشد ، همۀ این ها باید به منظور تقویت همه انجام شود. ۲۷ و اگر می خواهید به زبان ها سخن گوئید دو یا سه نفر بیشتر نباشد و یکی بعد از دیگری سخن بگوید و آن هم با ترجمه باشد. ۲۸ اگر ترجمه کننده ای در آنجا حاضر نباشد هیچکس نباید در مجلس کلیسا به زبانها صحبت کند مگر این که صحبت او بین او و خدا باشد. ۲۹ آن دو یا سه نفری که قرار است نبوت کنند صحبت نمایند ۳۰ و دیگران در بارۀ گفتار ایشان قضاوت کنند ، اما اگر مکاشفه ای بیکی از حاضران مجلس برسد آن کسی که مشغول سخن گفتن است ساکت شود. ۳۱ به این ترتیب شما می توانید یکی بعد از دیگری برای تعلیم و تقویت همه نبوت کنید ، ۳۲ زیرا عطیۀ نبوت باید تحت اختیار گویندۀ آن باشد ، ۳۳ چون خدا ، خدای هرج و مرج نیست بلکه خدای نظم و آرامش است. چنانکه در تمام کلیساهای مقدسین مرسوم است ۳۴ زنان باید در کلیسا ساکت بمانند زیرا اجازۀ سخن گفتن ندارند بلکه مطابق آنچه تورات نیز می گوید زنان باید مطیع باشند. ۳۵ اگر مایلند دربارۀ امری ، چیزی بدانند در منزل از شوهران خود بپرسند زیرا گفتگوی زنان در مجالس کلیسا شرم آور است. ۳۶ آیا گمان می کنید که پیام خدا از شما شروع شده است؟ و یا پیام او تنها بشما رسیده است ؟ ۳۷ اگر کسی خود را نبی بخواند یا دارای عطایای روحانی دیگر بداند باید تصدیق کند که آن چه را می نویسم دستور خداوند است ۳۸ و اگر کسی به این دستور بی اعتنائی کند نسبت باو نیز بی اعتنا خواهد شد. ۳۹ خلاصه ای برادران من ، مشتاق عطیۀ نبوت باشید و در عین حال گفتگو به زبان هارا منع نکنید ـ ۴۰ اما همه کارها باید باید با نظم و ترتیب انجام شود.

تسالونیکیان اول باب ۴
بازگشت مسیح
۱۳ ای برادران ، نمی خواهم در مورد آنانی که در گذشته اند بی اطلاع باشید ، مبادا مانند سایر مردم که هیچ امیدی به آینده ندارند غمگین باشید ، ۱۴ زیرا اگر ما معتقدیم که عیسی مرد و دوباره زنده شد ،همچنین ایمان داریم که خدا آنانی را که در ایمان به عیسی مرده اند همراه عیسی باز خواهد آورد. ۱۵ ما این را به حکم خدا به شما می گوئیم : آن کسانی از ما که تا روز آمدن خداوند زنده می مانند زودتر از مردگاه صعود نخواهند کرد. ۱۶ در همان موقع که فریاد فرمان الهی و صدای رئیس فرشتگان و بانگ شیپور شنیده می شود خود خداوند از آسمان به زیر خواهد آمد و اول کسانی که در ایمان به مسیح مرده اند خواهند برخاست ۱۷ و سپس آن کسانی که از میان ما زنده می مانند همراه با آنها در ابرها بالا برده خواهند شد تا در فضا باخداوند ملاقات نمایند و به این ترتیب ما همیشه با خداوند خواهیم بود. ۱۸ پس شما باید یکدیگر را با این کلمات تشویق کنید.

تعلیم کتاب مقدس در خصوص فروتنی و خدمت به دیگران چیست ؟

عمانوئیل

لوقا باب ۲۲
مباحثه دربارۀ بزرگی
۲۴ در میان شاگردان بحثی در گرفت که کدام یک در میان آنان از همه بزرگتر محسوب می شود. ۲۵ عیسی فرمود: «در میان ملل بیگانه، پادشاهان بر مردم حکمرانی می کنند و صاحبان قدرت «ولی نعمت» خوانده می شوند، ۲۶ اما شما این طور نباشید، بر عکس، بزرگترین شخص در میان شما باید به صورت کوچکترین درآید و رئیس باید مثل نوکر باشد، ۲۷ زیرا چه کسی بزرگتر است آن کسی که بر سر سفره می نشیند، یا آن نوکری که خدمت می کند؟ یقینا آن کسی که بر سر سفره می نشیند. با وجود این من در میان شما مثل یک خدمتگزار هستم.

یوحنا باب ۱۳
شستن پاهای شاگردان
۱ یک روز قبل از عید فصح بود. عیسی فهمید که ساعتش فرا رسیده است و میبایست این جهان را ترک کند و پیش پدر برود. او که همیشه متعلقان خود را در این جهان محبت می نمود، آنها را تا به آخر محبت کرد. ۲ وقت شام خوردن بود و شیطان قبلاً یهودای اسخر یوطی پسر شمعون را برانگیخته بود که عیسی را تسلیم نماید. ۳ عیسی که می دانست پدر همه چیز را به دست او سپرده و از جانب خدا آمده است و به سوی او می رود، ۴ از سر سفره برخاسته لباس خود را کنار گذاشت و حوله ای گرفته به کمر بست. ۵ بعد از آن در لگنی آب ریخت و شروع کرد به شستن پاهای شاگردان و خشک کردن آنها با حوله ای که به کمر بسته بود. ۶ وقتی نوبت به شمعون پطرس رسید او به عیسی گفت:« ای خداوند، آیا تو می خواهی پاهای مرا بشوئی ؟» ۷ عیسی در جواب گفت:« تو اکنون نمی فهمی من چه می کنم ولی بعداً خواهی فهمید.» ۸ پطرس گفت:« هرگز نمی گذارم پاهای مرا بشوئی .» عیسی به او گفت:« اگر تو را نشویم تو در من سهمی نخواهی داشت.» ۹ شمعون پطرس گفت:« پس ای خداوند، نه تنها پاهای مرا بلکه دستها و سرم را نیز بشو.» ۱۰ عیسی گفت:« کسی که غسل کرده است احتیاجی به شستشو ندارد بجز شستن پاهایش. او از سر تا پا تمیز است و شما پاک هستید، ولی نه همه.» ۱۱ چون او می دانست چه کسی او را تسلیم خواهد نمود، به همین دلیل گفت همۀ شما پاک نیستید. ۱۲ بعد از آنکه پاهای آنان را شست و لباس خود را پوشید و دوباره سر سفره نشست، از آنها پرسید:« آیا فهمی دید برای شما چه کردم؟ ۱۳ شما مرا استاد و خداوند خطاب می کنید و درست هم می گوئید زیرا که چنین هستم. ۱۴ پس اگر من که استاد و خداوند شما هستم پاهای شما را شسته ام شما هم باید پاهای یکدیگر را بشوئید. ۱۵ به شما نمونه ای دادم تا همانطور که من با شما رفتار کردم شما هم رفتار کنید. ۱۶ یقین بدانید که هیچ غلامی از ارباب خود و هیچ قاصدی از فرستندۀ خویش بزرگتر نیست. ۱۷ هر گاه اینرا فهمی دید، خوشا بحال شما اگر به آن عمل نمائید.

فیلیپیان باب ۲
۳ هیچ عملی را از روی همچشمی و خود خواهی انجام ندهید ، بلکه با فروتنی ، دیگران را از خود بهتر بدانید. ۴ به نفع دیگران فکر کنید و تنها در فکر خود نباشید. ۵ طرز تفکر شما در بارۀ زندگی باید مانند طرز تفکر مسیح عیسی باشد: ۶ اگر چه او از ازل دارای اولوهیت بود ولی این را غنیمت نشمرد که برابری با خدا را به هر قیمتی حفظ کند، ۷ بلکه خود را از تمام مزایای آن محروم نموده بصورت یک غلام در آمد وشبیه انسان شد. ۸ چون او به شکل انسان در میان ما ظاهر گشت ، خود را پست تر ساخت و از روی اطاعت حاضر شد مرگ ـ حتی مرگ بر روی صلیب ـ را بپذیرد. ۹ از این جهت خدا او را بسیار سرافراز نمود و نامی را که مافوق جمیع نام ها است به او عطا فرمود. ۱۰ تا این که همۀ موجودات در آسمان و روی زمین و زیر زمین با شنیدن نام عیسی به زانو در آیند ۱۱ و همه برای جلال خدای پدر ، با زبان خود اعتراف کنند که عیسی مسیح ، خداوند است .

پطرس اول باب ۵
۵ به همین طریق شما که جوانتر هستید ، باید مطیع رهبران کلیسا باشید و همهً شما حوله فروتنی را به کمر بسته یکدیگر را خدمت کنید ، زیرا خدا مخالف متکبران است ، اما به فروتنان فیض می بخشد. ۶ پس در مقابل قدرت خدا فروتن باشید تا او شما را در وقت مناسب سرافراز نماید.

در هنگام ترس ، کدامیک از آیات کتاب مقدس باعث تسلی شما خواهد بود ؟

عمانوئیل


متی باب ۱۰
۲۸ از کسانی که جسم را می کشند ولی قادر به کشتن جان نیستند نترسید. از کسی بترسید که قادر است جسم و جان، هر دو را در دوزخ تباه سازد. ۲۹ آیا دو گنجشک به یک ریال فروخته نمی شود؟ با وجود این، بدون اجازه پدر آسمانی شما حتی یکی از آنها به زمین نخواهد افتاد. ۳۰ واما در مورد شما، حتی موهای سر شما شمرده است . ۳۱ پس نترسید، شما از گنجشکهای بیشمار بیشتر ارزش دارید.

مرقس باب ۴
آرامش توفان
۳۵ عصر همان روزعیسی به شاگردان فرمود:« به آن طرف دریا برویم .» ۳۶ پس آنها جمعیت را ترک کردند و او را با همان قایقی که در آن نشسته بود بردند و قایقهای دیگری هم همراه آنها بود . ۳۷ طوفان شدیدی برخاست و امواج بقایق میزد بطوریکه نزدیک بود قایق از آب پر شود . ۳۸ در این موقع عیسی در عقب قایق سر خود را روی بالشی گذارده و خوابیده بود، او را بیدار کردند و باو گفتند: « ای استاد، مگر در فکر ما نیستی؟ نزدیک است غرق شویم!» ۳۹ او برخاست و با پرخاش به باد فرمان داد و به دریا گفت « ساکت و آرام شو .» باد ایستاد و آرامش کامل برقرار شد . ۴۰ بعد عیسی بایشان فرمود: «چرا اینقدر ترسیده اید؟ آیا هنوز ایمان ندارید؟» ۴۱ آنها وحشت زده به یکدیگر می گفتند: «این کیست که حتی باد و دریا هم از او اطاعت می کنند؟»

تیموتائوس دوم باب ۱
۷ زیرا روحی که خدا به ما بخشیده است ما را ترسان نمی سازد ، بلکه روح او ما را از قدرت و محبت و خویشتنداری پر می کند.

عبرانیان باب ۱۳
۵ نگذارید عشق به پول حاکم زندگی شما باشد ، بلکه به آنچه دارید قانع باشید ، زیرا خدا فرموده است : « من هرگز شما را تنها نخواهم گذاشت و ترک نخواهم کرد. » ۶ پس ما می توانیم با اطمینان بگوئیم : « خدا مددکار من است ، من نخواهم ترسید. انسان چه می تواند به من بکند ؟ »

بررسی انجیل متی فصل 8 آیات 5 تا 13



و چون عیسی وارد کفرناحوم شد، یوز باشی ای نزد وی آمد و بدو التماس نموده، 6 گفت، ای خداوند، خادم من مفلوج در خانه خوابیده و به شدت متألم است. 7 عیسی بدو گفت، من آمده، او را شفا خواهم داد. 8 یوز باشی در جواب گفت، خداوندا، لایق آن نیام که زیر سقف من آیی. بلکه فقط سخنی بگو و خادم من صحت خواهد یافت. 9 زیرا که من نیز مردی زیر حکم هستم و سپاهیان را زیر دست خود دارم؛ چون به یکی گویم برو، میرود و به دیگری بیا، میآید و به غلام خود فلان کار را بکن، میکند. 10 عیسی چون این سخن را شنید، متعجب شده، به همراهان خود گفت، هرآینه به شما میگویم که چنین ایمانی در اسرائیل هم نیافتهام. 11 و به شما میگویم که بسا از مشرق و مغرب آمده، در ملکوت آسمان با ابراهیم و اسحاق و یعقوب خواهند نشست؛ 12 اما پسران ملکوت بیرون افکنده خواهند شد، در ظلمت خارجی جایی که گریه و فشار دندان باشد. 13 پس عیسی به یوز باشی گفت، برو، بر وفق ایمانت تو را عطا شود، که در ساعت خادم او صحت یافت.

عیسی مسیح وارد کفرناحوم می‌شد و یک افسر رومی به نزد او آمد. این افسر رومی 100 سرباز زیر نظر خود داشت.

این یوز باشی یا همان افسر رومی یک غیر یهودی بود و نه به طور حتم یک رومی! زیرا که هیرودیس آنتیپاس نظامیان خود را از هر قوم و نژادی استخدام می‌نمود و چون به استخدام روم درآمده بودند به آن‌ها لقب رومی داده می‌شد.

خادم این افسر رومی به علت بیماری مانند یک فلج در بستر بیماری افتاده بود و به شدت درد داشت.

طبق قانون برده‌داری صاحب برده در زمان بیماری برده می‌توانست او را از خانه بیرون کند! اما این افسر رومی این‌کار را نکرد و به نزد عیسی مسیح آمد برای دریافت شفا، نه برای خود بلکه برای برده‌اش!

عیسی مسیح در جواب درخواست افسر رومی گفت که من می‌آیم و او را شفا می‌دهم؛ اما افسر رومی خود را که فروتن کرده بود، فروتن‌تر ساخت و گفت: لایق آن نیام که زیر سقف من آیی!

طبق قانون یهود یک یهودی نمی‌توانست به خانۀ یک غیر یهودی برود و این مسئله را هم به سربازان رومی آموزش می‌دادند. پس افسر رومی به خوبی می‌دانست که عیسی مسیح طبق قانون یهود نمی‌تواند به خانۀ او بیاید.

افسر رومی چقدر هشیارانه عمل می‌کند و با چه ادبیات زیبایی این را اعلام می‌کند که عیسی مسیح طبق قانون شریعت نمی‌تواند به خانۀ او بیاید.

پس چه کار باید کرد؟ او به سلسله‌مراتب نظامی خوب آشنا بود و صاحبان قدرت و اقتدار آن‌ها را می‌دانست پس به عیسی مسیح گفت: «فقط سخنی بگو و خادم من صحت خواهد یافت!» من خودم هم سربازها و غلامانی دارم که تحت امر من هستند!

در آیه 10 عیسی مسیح چرا تعجب کرد؟ نجات اول برای قوم یهود بود و بعد برای غیر یهودی‌ها. عیسی مسیح از این متعجب شد که یک غیر یهودی با ایمانی از او درخواست می‌کند که مردم قوم برگزیدۀ خدا به آن پی نبرده بودند!

نقطه قوت ایمان افسر رومی چه بود؟ بعضی از مفسرین بر این باور هستند که افسر رومی به این پی برده بود که عیسی مسیح از راه دور هم می‌تواند شفا دهد که این تفسیر کمی ضعیف هست.

اما برخی دیگر از مفسران بر این باور هستند که نقطه قوت ایمان افسر رومی، پی بردن به قدرت و اقتدار مسیح بود.
افسر رومی پی برده بود که شفا تحت فرمان عیسی مسیح است.

آیات 11 و 12 به قوم یهود اشاره دارد و این به دان معنی نیست که یهودی‌ها نجات نخواهند یافت و غیر یهودی‌ها در ملکوت خداخواهند بود! در آیه 12 اصطلاح «فشار دندان» به شریران دلالت دارد که بر عادلان خشمگین هستند.

هرکسی که تحت اراده و خواست خدا زندگی نکند وارد ملکوت خدا نخواهد شد. نژاد و قومیت هم هیچ تاثیری بر نجات کسی ندارد.
در آیه 13 هم عیسی مسیح به این موضوع اشاره می‌کند و می‌فرماید: «بر وفق ایمانت تو را عطا شود» نه بر وفق قومیت و یا نژادت!

امروز هم عیسی مسیح همان خدای ازلی است، خدایی که نه پیر شده و نه از قدرت او کاسته شده، او خدایی است که با کلامی آسمان و زمین را خلق کرد. امروز تنها کافی ست که کلامی بگوید و ما را شفا دهد.

بدون شک اگر ارادۀ خدا باشد و کلامی بگوید شفا جاری خواهد شد.

در آخر سخنی دارم باکسانی که بر این باور هستند که چون از فلان کلیسا هستند و یا چون پیرو فلان الهی دان هستند و یا اینکه چون مسیحی هستند در ملکوت خداخواهند بود، باید عرض کنم که برادر و یا خواهرم هیچ پاپی و هیچ الهی دانی و هیچ کشیشی باعث نجات شما نخواهد شد.

هر کسی که ارادۀ خدا را در زندگی خودش و نه دیگران عملی کند، نجات خواهد یافت. (انجیل متی فصل 7 آیه 21 نه هر که مرا، خداوند، خداوند، گوید داخل ملکوت آسمان گردد، بلکه آنکه ارادۀ پدر مرا که در آسمان است بجا آورد.)

فیض و برکات خداوند همراه با شما باد. آمین

رادیو ترسایان

آیا کلیسای کاتولیک رومی به عهد عتیق کتاب هایی افزوده اند؟

دفاعیات مسیحی
نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ

به منظور مقابله با نهضت نوپای پروتستان، کلیسای کاتولیک رومی کتاب هایی را تحت عنوان آپوکریفا در سال 1546 میلادی به عهد عتیق افزودند. این کتاب ها در کتاب مقدس پروتستان ها یافت نمی شود و در مجموعه کتاب های عهد عتیق به زبان عبری قرار ندارند. از همان ابتدا نهضت پروتستان با مجموعه کتاب های آپوکریفا به دلایلی مخالفت کرد:

یک. این کتاب ها ادعا نمی کنند که از سوی خدا الهام شده اند. حتی یهودیان هم چنین اعتقادی ندارند.
دو. کتاب های آپوکریفا توسط پیامبران نوشته نشده اند.
سه. شواهد تاریخی، معجزاتی را که در این کتاب ها بدان ها اشاره شده، تایید نکرده اند.
چهار. دارای تعالیم غلط و نادرست می باشند.
پنج. مسیح هرگز از کتاب های آپوکریفا یاد نکرد (متی فصل پنجم آیات هفدهم و هجدهم). در دوران مسیح، 39 کتاب عهد عتیق شهرت داشت و به طور منظم و مرتب تعلیم داده می شد و در کنیسه ها قرائت می گردید. عهد عتیق در میان توده مردم به عنوان "کلام خدا" مورد توجه و احترام بود. عیسی مسیح چندین بار شخصا از عهد عتیق به عنوان "کلام خدا" یاد کرد (لوقا فصل بیست و چهارم آیه بیست و هفتم).

شش. عهد جدید این کتاب ها را مورد تایید قرار نداد.
هفت. پدران کلیسا، اعتبار الهی و الهیاتی مجموعه کتاب های آپوکریفا را رد نمودند.
هشت. نهضت پروتستان مانند یهودیان و کلیسای اولیه، بی درنگ اعتبار کتاب های مذکور را به عنوان بخشی از کلام خدا رد کردند. پروتستان ها نهضت خود را بر اساس کلام الهامی خدا بنیاد نهاد.
نه. کلیسای کاتولیک رومی به جای مشورت با روح القدس و پذیرش آثار رسولان و پیامبران، کتاب های آپوکریفا را به رسمیت شناخت.

آپوکریفا به مجموعه دوازده کتابی اطلاق می شود که در کتاب مقدس کاتولیک ها بین عهد عتیق و عهد جدید قرار دارند. این کتاب ها در فاصله اول تا سوم قبل از میلاد تدوین شده اند که نویسندگان اکثر آن ها دقیقا معلوم نیست. کتاب های آپوکریفا پس از دوران نبوت عهد عتیق و زمانی که پیشگویی ها و الهام های مستقیم الهی به پایان رسیده بود، نوشته شده اند. کتاب های مذکور عبارتند از:
اول اسدراس (تلفظ یونانی عزرا)، دوم اسدراس، طوبیت (سرگذشت عجیب و ماجراجویانه عاشقانه ای است که فاقد هرگونه ارزش تاریخی است)، تاریخ شوشن، حکمت سلیمان، بروخ، دعای منسی، اول مکابی ها، دوم مکابی ها، سرود سه پسر مقدس، حکایت سوزانا، حکایت بل و اژدها.

بازداشت سه تن از مسیحیان توسط ماموران امنیتی در کرج

ماموران امن.یتی طی اقدامی خودسر سه تن از مسیحیان که دو نفر آنان از نوکیشان مسیحی فارسی زبان بودند را بدون هیچ دلیل و اتهامی بازداشت کردند. بازداشت بی دلیل این افراد و رشد محکومیت زندانیان مسیحی از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی نشان از وخامت شرایط برای جامعه مسیحیان ایرانی می باشد.
به نقل از گزارشگران « محبت نیوز »، روز چهارشنبه مورخ سی ام مردادماه 1392 برابر با ( 21 آگوست 2013) ماموران امنیتی طی اقدامی سه تن از مسیحیان که دو نفر این افراد از نوکیشان مسیحی فارسی زبان می باشند را در شهرستان کرج بازداشت نمودند .
اسامی این سه تن عبارتند از : "مسعود میرزایی" از نوکیشان مسیحی ساکن کرج ، "سوادا آغاسر" از مسیحیان ارامنه ساکن تهران و همچنین بازداشت مجدد "ابراهیم فیروزی" ساکن رباط کریم .
بنا بر این گزارش، در ساعت سه بعداظهر تاریخ فوق "ابراهیم فیروزی" و "سوادا آغاسر " که به جهت ملاقات و دیدار با "مسعود میرزایی" در دفتر کار ( شرکت بیمه ) ایشان در کرج گردهم آمده بودند، با ورود نابهنگام تنی چند از ماموران امنیتی لباس شخصی هر سه نفر آنان بازداشت شدند .
ماموران لباس شخصی پس از بازداشت این افراد، آنان را به مکان نامعلومی انتقال دادند که تا لحظه انتشار این خبر از محل نگهداری این افراد اطلاع دقیقی در دست نیست .
تاکنون از علت و یا  دلیل بازداشت خودسرانه این افراد توسط ماموران امنیتی نیز گزارشی منتشر نشده است .
گفته می شود طی روزهای گذشته فقط "مسعود میرزایی" و "سوادا آغاسر" اجازه یافتند تا در تماس تلفنی کوتاه خبر سلامتی خود را به خانواده هایشان اطلاع دهند .
همچنین ماموران امنیتی لباس شخصی پس از بازداشت این سه تن به منزل شخصی " مسعود میرزایی" رفته و ضمن تفتیش و بازرسی خانه ایشان برخی از وسایل شخصی نامبرده از جمله کامپیوتر وی را ضبط و با خود بردند .
در پی این رویداد منابع مطلع به « محبت نیوز» گفته اند؛ " ابراهیم" بر اساس گفته خود، بابت حکم یکسال حبس و دو سال تبعید که اخیرن از سوی دادگاه انقلاب به آن محکوم شد قرار بود تا در روز شنبه این هفته خود را به مقامات قضایی معرفی کند که بر همین اساس علت مراجعه " ابراهیم" و "سوادا " به دفتر کار "مسعود" در کرج در واقع فقط یک برنامه دیدار و خداحافظی دوستانه با " ابراهیم " بود.
اکنون با بازداشت مجدد "ابراهیم فیروزی" وی تاکنون تماسی با خانواده خود نداشته و از وضعیت جسمی و محل نگهداری ایشان اطلاعی در دست نیست، که این موضوع با توجه به سوابق و محکومیت اخیر ایشان باعث ایجاد موجی از نگرانی در بین خانواده و دوستان وی شده است .
لازم به ذکر است نوکیش مسیحی " ابراهیم فیروزی " تاکنون بدفعات از سوی ماموران امنیتی به اتهام تبلیغ و بشارت مسیحیت بازداشت شده است ، این فعال مسیحی در آخرین مرحله نیز از سوی دادگاه انقلاب شهرستان رباط کریم به اتهام " تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی »، «راه اندازی و هدایت تشکل انحرافی تبشیر مسیحیت» ، «ارتباط با عناصر ضد انقلاب خارج نشین و شبکه های ضد انقلاب خارجی» و راه اندازی سایت مسیحی، به یکسال حبس و دو سال تبعید به شهرستان سرباز واقع در استان سیستان و بلوچستان از استانهای محروم کشور محکوم شده است .
گفتنی است "سوادا آغاسر" از مسیحیان ارامنه پیرو کلیسای گریگوری است که پیش از این منزل ایشان نیز در ارتباط با پرونده یکی دیگر از نوکیشان مسیحی بنام "مصطفی بردبار" از سوی ماموران امنیتی لباس شخصی مورد بازرسی قرار گرفت، ماموران ضمن تفتیش منزل برخی از وسایل شخصی وی را نیز ضبط و با خود بردند .
لازم به ذکر است « مصطفی بردبار » در جریان یورش ماموران امنیتی که در - كریسمس- و سال نو میلادی 2013 که منجر به بازداشت موقت حدود 50 تن از نوکیشان مسیحی فارسی زبان شد نامبرده نیز بازداشت و از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به تحمل ده سال زندان محکوم گردید .
بی شک بازداشت خودسرانه و بی دلیل این سه جوان مسیحی در کرج و رشد محکومیت زندان و حتی تبعید برای برخی از نوکیشان مسیحی که طی هفته های گذشته از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی شاهد آن بودیم نشان از وخامت شرایط برای جامعه مسیحیان ایرانی می باشد.
آنچه که مسلم است برخورد و تداوم روند ادامه فشارها بر کلیساها و بویژه جامعه نوکیشان مسیحی فارسی زبان را باید مصداق بارز نقض نظام مند و گسترده حقوق بشر دانست، پیش از این نیز کمیسیون آزادی بین المللی مذهب، در گزارش سالانه خود ایران را از جمله کشورهای ناقض «جدی» آزادی‌های دینی دانسته و هشدار داده که این شرایط در ایران رو به وخامت است.
فشار بر جامعه مسیحیان فارسی زبان ایران طی سالهای گذشته و بعد از هشدارهای رهبران جمهوری اسلامی پیرامون رشد کلیساهای خانگی روندی شتابان داشته است.

چرا پولس فرمان داد که زنان در جلسات کلیسایی ساکت باشند؟ آیا کتاب مقدس برای خدمات کلیسایی زنان، محدودیت قائل شده است؟

نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ

این روزها موضوع خدمت موعظه و شبانی زنان در کلیسا جنجالیترین و بحثانگیزترین موضوع روز میباشد. در نتیجه خیلی مهم است درک کنیم که این موضوع در مورد ضدیت مردان با زنان نیست. از یک طرف زنانی را میبینیم که معتقدند زنان نباید در مقام شبانی خدمت کنند، چرا که کتابمقدس محدودیت هائی در این باره قائل است. و از طرف دیگر مردانی هستند که معتقدند زنان میتوانند موعظه کنند و هیچ محدودیتی برای خدمت آنان وجود ندارد. پس، بحث این نیست که مردان برتری جنسی دارند و زنان باید مورد تبعیض واقع شوند. بلکه موضوع اصلی بحث، تفسیر کلام خدا است.
قبل از پرداختن به جزئیات فرمان پولس، ابتدا باید نکاتی را در نظر گرفت:

یک. زن و مرد، هر دو را خدا به صورت خود آفرید. نه مرد بیشتر شبیه خداست و نه زن. از همان ابتدای خلقت می بینیم که کتاب مقدس، هم مرد و هم زن را در اوج خلقت خدا قرار می دهد. در نتیجه، به هیچ یک ارزشی کم تر از دیگری داده نمی شود. ما شبیه خدا آفریده شده ایم، یعنی از بسیاری از خصوصیات و عواطف خدا برخورداریم. ما هرگز کاملا مانند خدا نخواهیم شد، چون او خالق ما و برتر از ما است. بزرگ ترین امید ما این است که بتوانیم خصوصیات او را منعکس سازیم. خصوصیاتی نظیر محبت، صبر، بخشش، مهربانی و وفاداری.
دو. آفرینش حوا از دنده آدم، به مفهوم تساوی و همبستگی زن و مرد است. هر دوی آن ها محتاج یکدیگرند و همدیگر را تکمیل می کنند و هر کدام از آن ها به صورت خدا آفریده شده اند (پیدایش فصل اول آیه بیست و هفتم).
سه. زن و مرد توسط یک خدا در مسیح نجات می یابند:"دیگر فرقی نمی کند که یهودی باشیم یا غیر یهودی، برده باشیم یا آزاد، مرد باشیم یا زن، زیرا همه ما مسیحیان در عیسی مسیح یکی هستیم و اکنون از آن مسیح شده ایم" (غلاطیان فصل سوم آیه بیست و هشتم). در دوران باستان، مردان یهودی هر روز در دعای صبحگاهی چنین دعا می کردند:"خداوندا، تو را شکر می کنم که غیر یهودی، برده و زن نیستم". البته چنین دعایی در کتاب مقدس تعلیم داده نشده است. این دعا محصول دیدگاه مردسالاری است. ایمان به مسیح، ورای این تمایزات است. همه ایمانداران مسیحی، در مسیح برابر هستند.
چهار. در کتاب مقدس، عطایای روحانی مانند معجزات، قدرت شفای بیماران، بیان حکمت، نبوت (یعنی اعلان پیغام های خداوند را به کلیسا)، ترجمه زبان های روح القدس، خدمت کردن به دیگران، تعلیم دادن، موعظه کلام خدا، مدیریت، تسلی و خدمت به افسردگان، کمک به دیگران از طریق دارایی شخصی... ویژگی جنسیتی ندارند. این عطایا برای زنان و مردان یکسان و مشابه است.
پنج. خداوند از طریق بخشیدن این عطایا به زنان، کلیسا را به فراوانی برکت می دهد.
شش. به فعالیت روحانی زنان در کتاب مقدس توجه کنید:
مریم، خواهر موسی، نبیه بود و خدمت موسیقی پرستشی را نیز شروع کرد (خروج فصل پانزدهم آیه بیستم). خداوند در کتاب میکاء فصل ششم آیه چهارم می فرماید:"موسی، هارون و مریم را فرستادم تا شما را هدایت کنند".
دبوره، داور بود (داوران فصل چهارم، آیه چهارم). به عبارت دیگر، او رهبری ملت یهود را به عهده داشت. خدا او را برگزید تا قوم اسرائیل را رهبری کند. خدا می تواند هر شخصی را برای رهبری کلیسا انتخاب کند: زن، مرد، پیر، جوان. نگذارید تعصبات شما مانع از این شود که کسانی شما را رهبری کنند که خدا برای این کار انتخاب کرده است.
حلده، نبیه بود (دوم تواریخ فصل سی و چهارم آیه بیست و دوم). یوشیا، پادشاه یهودا، مردانی را نزد حلده فرستاد تا نظر خداوند را بدانند.
آنا، نبیه بود (لوقا فصل دوم آیه سی و ششم).
پرسکلا، معلم کتاب مقدس بود (اعمال رسولان فصل هجدهم آیه بیست و ششم)
فیبی، خادم جدی و بسیار فعال کلیسا (رومیان فصل شانزدهم آیه اول). این گواه بر این امر است که زنان نقش مهمی در کلیسای اولیه داشتند.
فیلیپس، چهار دختر داشت و خدا به آن ها این عطا را داده بود که بتوانند نبوت و پیشگویی کنند (اعمال رسولان فصل بیست و یکم آیه نهم).
بنابراین، زنان می توانند در کلیسا فعال باشند. در اعمال فصل دوم آیات هفدهم و هجدهم می خوانیم که خدا فرمود:"مردم را از روح خود پر خواهم کرد تا پسران و دختران نبوت کنند. چه مرد و چه زن را از روح خود پر خواهم کرد و ایشان نبوت نموده، از جانب من سخن خواهند گفت."
هم چنین مسیح، بعد از قیام از مردگان، ابتدا به مریم مجدلیه ظاهر شد و به او ماموریت داد تا پیغام او را به شاگردان برساند. به عبارت دیگر، اولین مبشر بعد از رستاخیز عیسی، یک زن بود.
با این توصیف، چرا پولس گفت که زنان در کلیسا ساکت باشند؟ (اول تیموتاوس فصل دوم آیات یازدهم و دوازدهم)
برای درک این آیات، باید به موقعیتی که پولس و تیموتاوس در آن خدمت می کردند، پی ببریم.
در فرهنگ یهودی حاکم بر قرن اول میلادی، زنان اجازه تحصیل نداشتند. مذهب و در واقع خشکه ‌مقدسی در زمان عیسی و قرن اول میلادی، باعث شده بود که زنان دارای منزلتی پست و حقیر باشند، به‌ طوری که حتی از شرکت در پرستش عمومی نیز محروم بودند و آشکارا گفته می‌شد که زنان قادر به آموختن امور روحانی نیستند و شایسته نیست به آنها تعلیم داده شود. این نوع نگرش معلمین مذهبی یهود به‌خوبی در گفتۀ العاذر ابن ازریا نمایان است:"اگر مردی به دختر خود شریعت را تعلیم دهد، انگار به او هرزگی یاد داده است".
اما وقتی پولس به زنان می گوید که در سکوت و با اطاعت کامل تعلیم بگیرند، او فرصت جدیدی را در اختیار آن ها می گذارد. بعضیها گفتههای پولس را اینگونه تعبیر میکنند که پولس زنان را از تعلیم منع نموده زیرا در قرن اول، زنان عمدتا فاقد تحصیلات بودند. اما اول تیموتاوس فصل دوم آیات یازدهم تا چهاردهم، هرگز صحبت از شرایط تحصیلی نمیکند. اگر تحصیلات تنها معیار خدمت بود، اکثر شاگردان مسیح واجد شرایط برای خدمت نمیشدند! واقعیت چنین بود که کلیسای افسس (محل خدمت تیموتاوس) در مواجهه با معلمین دروغین دچار مشکل خاصی شده بود. ظاهرا، زنان خیلی در معرض تعالیم این معلمین قرار داشتند (دوم تیموتاوس فصل سوم آیات اول تا نهم). علت آن این بود که زنان هنوز دانش کافی از کتاب مقدس نداشتند تا بتوانند مدعیان دروغین را تشخیص دهند. در نتیجه پولس به تیموتاوس می گوید که زنانی را که هنوز در ایمان رشد کافی نکرده اند، به سمت رهبری هدایت نکند (دوم تیموتاوس فصل پنجم آیه بیست و دوم).
پولس اعتقاد نداشت که زنان هرگز به مردان تعلیم بدهند. همکار قابل تحسین پولس، پرسکلا، واعظ بزرگی همچون اپلس را تعلیم داد (اعمال رسولان فصل هجدهم آیات بیست و چهارم تا بیست و ششم). به علاوه پولس در نامه هایش از زنان دیگری نام می برد که مسئولیتی را در کلیسا عهده دار بودند. بنابراین، پولس فقط زنان "کلیسای افسس" را از تعلیم دادن منع می کند، و نه همه زنان را. به عبارت دیگر، مقصود پولس از سکوت زنان، منع خدمات کلیسایی زنان نیست. او زن سالاری و بی نظمی را در جلسات کلیسا محکوم می کند (فصل دوم آیه دوازدهم). به نظر می رسد که زنان به هنگام موعظه، از واعظ با صدای بلند انتقاد کرده و از تعالیم غلط معلمان دروغین حمایت می کردند. لذا، همان طور که پیشتر اشاره شد، پولس زنان "کلیسای افسس" را تشویق می کند که در سکوت و اطاعت کامل تعلیم صحیح را بیاموزند و بدین ترتیب، بتوانند از فرصت هایی که خداوند در آینده به آن ها می بخشد، به درستی استفاده کنند.


مطالعه کتاب مقدس