۱۳۹۲ مرداد ۲۹, سه‌شنبه

انتقاد عفو بین‌الملل از "خشونت بی‌سابقه" علیه مسیحیان مصر

عفو بین‌الملل حملات.هواداران اخوان‌المسلمین به کلیساهای مسیحیان مصر را "بی‌سابقه" خواند و از آن انتقاد کرد. منابع مسیحیان قبطی مصر می‌گویند، ده‌ها کلیسا و مدرسه مسیحی به آتش کشیده شده و مورد حمله قرار گرفته‌اند.
« محبت نیوز» - سازمان عفو بین‌الملل روز سه‌شنبه (۲۰ اوت/ ۲۹ مرداد) در لندن خواستار اقدامات فوری دولت مصر برای حفاظت از جان و مال مسیحیان شد. این سازمان تهاجم‌های اخیر هواداران حزب اسلام‌گرای اخوان‌المسلمین به مسیحیان را "خشونت دینی بی‌سابقه" نامیده است.
به گزارش خبرگزاری آلمان خبرگزاری‌ها می‌نویسند، ظاهرن حملات اخیر به مسیحیان مصر به تلافی حمایت آن‌ها از سقوط محمد مرسی، رئیس جمهور پیشین این کشور انجام شده است.
مسیحیان استان جنوبی مینیای مصر می‌گویند، خود را "در محاصره" حس می‌کنند.
سازمان عفو بین‌الملل دولت انتقالی مصر را به "اهمال شوکه‌کننده" در حفاظت از مسیحیان متهم کرده است.
حصیبه حاج‌صحراوی، معاون بخش شمال آفریقا و خاور میانه عفو بین‌الملل گفته است، واکنش‌های خشونت‌آمیز در تقابل با مسیحیان قبطی قابل پیشگیری بود. به گفته او، پس از سقوط مرسی در مصر حملات به مسیحیان به نحوی اسف‌بار شدت گرفته است. او می‌گوید، این حملات باید توضیح داده شده و مسئولان آن به پای میز محاکمه کشیده شوند.
حمله به ده‌ها کلیسا
گروه حقوق بشری "اتحادیه جوانان ماسپرو" که از فعالان قبطی مصر تشکیل شده می‌گوید، ۳۸ کلیسا در سراسر مصر به آتش کشیده شده و ۲۳ کلیسا تخریب شده است. به گفته این گروه، ده‌ها واحد مسکونی و ساختمان متعلق به مسیحیان دستخوش غارت یا حریق شده است.
در همین حال اسقف‌های قبطی مصر در شهر لوکسور از حمله به ۸۰ کلیسا و مدرسه مسیحی خبر داده‌اند.
یوهانس ذکریا، اسقف قبطی ـ کاتولیک شهر لوکسور روز سه‌شنبه (۲۰ اوت) به خبرگزاری فیدس واتیکان گفت، هدف حملات حزب اسلام‌گرای اخوان‌المسلمین و متحدانش ایجاد هرج و مرج در مصر است. وی افزود: «اخوا‌ن‌المسلمین مسیحیان را مسئول سقوط محمد مرسی می‌دانند. اما این صحت ندارد.»
ذکریا ادامه داد: «اقلیت مسیحی در تظاهرات علیه مرسی شرکت کرده است، اما مسیحیان تنها بخش کوچکی از مجموع ۳۰ میلیون مصری را تشکیل می‌دهند که به خیابان‌ها رفته و علیه مرسی شعار داده‌اند. اکثریت مخالفان مسلمان بودند.»
محمد مرسی، از حزب اخوان‌المسلمین، نخستین‌رئیس جمهور مصر بود که با آرای مردم انتخاب شده بود. او یک سال بعد از شروع ریاست جمهوری خود با مخالفت گسترده مردم روبرو شد. مخالفان او را به ناتوانی در برآوردن نیازهای اقتصادی مردم و استبداد متهم کرده‌اند. سرانجام این مخالفت‌ها با دخالت ارتش پایان یافت و مرسی در تاریخ ۳ ژوئیه (۱۲ تیر) برکنار و بازداشت شد.
یوهانس ذکریا، اسقف شهر لوکسور مصر می‌گوید، بعد از این که از حمله‌ای نافرجام جان سالم به در برده تحت حفاظت ارتش و مأموران پلیس قرار گرفته است. مأموران امنیتی به مسیحیان لوکسور توصیه کرده‌اند، خانه‌های خود را ترک نکنند.

احمد شهید : زنان و مردان زندانی در ایران مورد تجاوز قرار می گیرند !

احمد ش.هید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران در سفر خود به کانادا اظهار داشت؛ ۸۵ درصد از زنان و ۳۵ درصد مردان در زندان‌های ایران مورد تجاوز قرار می‌گیرند.

« محبت نیوز» - گزارشگر ویژه‌ی سازمان ملل متحد برای پی گیری وضعیت حقوق بشر در ایران به کانادا رفت تا با ایرانیان مقیم کانادا در این زمینه گفتگو کند.
"۸۵ درصد از زنان و ۳۵ درصد مردان در زندان‌های ایران مورد تجاوز قرار می‌گیرند." این بخشی از اظهارات احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران، است که در مجله"شهروند" چاپ کانادا منتشر شده است.
وی تصریح کرده است که کاربرد شکنجه و قانون شریعت ازجمله موارد شایع در ایران به شمار می رود.
احمد شهید در گزارش خود به نقض حقوق بشر در ایران پرداخته و از جمله به وضعیت اقلیت های قومی و مذهبی و ناعادلانه بودن احکام صادره برای این گروه ها اشاره کرده است.
نبودن زنان در پست ها و موقعیت های کلیدی ، از دیگر موارد نقض حقوق بشر در ایران ذکر شده است.
نتیجه‌ی سفر دو هفته ای احمد شهید به کانادا و امریکا که از ۲۳ تیر آغاز شده است، چهار ماه دیگر، در قالب گزارش به مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک ارائه خواهد شد.

چرا علی رغم دروغگویی قابله ها و راحاب، خداوند آن ها را مورد لطف و برکت داد؟ (خروج فصل اول آیات پانزدهم تا بیست و یکم، یوشع فصل دوم)

نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ

فرعون به قابله های اسرائیلی دستور داد که پسران اسرائیلی را در هنگام تولد بکشند، ولی دختران را زنده نگه دارند. قابله ها که از خدا می ترسیدند، دستور فرعون را اطاعت نکردند و نوزادان پسر را زنده نگه داشتند. پس فرعون آن ها را احضار کرد و پرسید:"چرا از دستور من سرپیچی کردید؟ چرا پسران اسرائیلی را نکشتید؟" آن ها جواب دادند:"ای پادشاه، زنان اسرائیلی مثل زنان مصری ضعیف نیستند. آن ها پیش از رسیدن قابله وضع حمل می کنند". خدا بر این قابله ها لطف نموده، خانه و خانواده آن ها را برکت داد، زیرا آن ها ترس خدا را در دل داشتند. به این ترتیب، تعداد قوم اسرائیل روز به روز زیادتر می شد تا به صورت قوم بزرگی درآمدند (خروج فصل اول آیات پانزدهم تا بیست و یکم).
قابله ها نه فقط از فرعون نااطاعتی کردند، بلکه به او دروغ نیز گفتند. با این توصیف، خداوند آن ها را برکت داد! قابله ها با دو انتخاب روبرو بودند: اطاعت از خدا یا اطاعت از فرعون . کتاب مقدس می فرماید:"آن ها ترس خدا را در دل داشتند". به عنوان ایماندار مسیحی، ما نمی توانیم به خاطر اطاعت از دولت، از خدا نااطاعتی کنیم. فرعون به قابله ها دستور داده بود تا پسران یهودی را بکشند. اما این زنان با سرپیچی از فرعون و به خطر انداختن جان خود، نشان دادند تا چه حد در راه خدا دلیری دارند. ایمان شان به خدا این شهامت را به آن ها داد تا برای آنچه می دانستند درست است، بایستند. خدا از ما انتظار ندارد از فرمان صاحبان قدرت که می خواهند از خدا و کلام او سرپیچی کنیم، اطاعت نماییم.
ممکن است در مقطعی از زمان، یک ملت دچار فساد اخلاقی شوند (نظیر مواردی مانند تبعیض نژادی، برده داری، شکنجه زندانیان، انحراف جنسی...). بنابراین، درست نیست همیشه از رای اکثریت یا خط مشی صاحبان قدرت پیروی کنیم. وقتی به ما دستور می دهند کاری خلاف کلام خدا انجام دهیم، باید قاطعانه بایستیم و اعلان کنیم که از خدا اطاعت می کنیم، نه از انسان (اعمال رسولان فصل چهارم آیه نوزدهم).
با این وجود، قابله ها به فرعون دروغ گفتند. اما خدا آن ها را برکت داد نه به خاطر دروغ شان، بلکه به این سبب که جان اطفال بی گناه را نجات دادند. البته این بدان معنا نیست که دروغ بهترین پاسخ ممکن به فرعون بود. اما قابله ها به علت زیر پا نگذاشتن قانون برتر خدا که قتل عام وحشیانه اطفال را منع می کرد، برکت یافتند. دروغ قابله ها باعث شد تا فرعون دستور جدیدی به آن ها بدهد: آن ها پس از مشاهده هر نوزاد پسر اسرائیلی، آن را در رود نیل بیندازند (آیه بیست و دوم). از طرفی، بیش از هشتاد سال دیگر قوم اسرائیل به بردگی ادامه داد تا خداوند موسی را به عنوان رهبر قوم اسرائیل تعیین کرد.
یوشع دو جاسوس را به شهر اریحا فرستاد. آن ها به خانه زنی به نام راحاب رفتند تا شب را در آن جا بگذرانند. اما به پادشاه اریحا خبر رسید که چند جاسوس اسرائیلی وارد شهر شده اند. پادشاه افرادی را با این پیغام نزد راحاب فرستاد:"مردانی را که به خانه تو آمده اند به ما تحویل بده، زیرا آن ها جاسوس هستند. اما راحاب گفت:"آن ها پیش من آمدند، ولی نفهمیدم چه کسانی بودند. هنگامی که هوا تاریک شد، پیش از بسته شدن دروازه ها از شهر خارج شدند و من نمی دانم کجا رفتند. اگر به دنبال آن ها بشتابید، می توانید به ایشان برسید". ولی راحاب قبلا آن دو مرد را به پشت بام برده بود و آن ها را زیر توده ای از ساقه های کتان مخفی کرده بود (یوشع فصل دوم).
آیه ای در کتاب مقدس یافت نمی شود که خداوند، به علت دروغگویی راحاب، او را برکت داده باشد. راحاب به خاطر ایمانش مورد لطف و برکت خداوند قرار گرفت. ایمان او سبب شد تا از دو جاسوس اسرائیلی حمایت نماید. در عبرانیان فصل یازدهم آیه سی و یکم، راحاب به خاطر ایمانش ستوده می شود، اما ذکری از دروغ او به میان نمی آید. باید پذیرفت که خداوند دروغ راحاب را به خاطر ایمانش بخشید. از آن جا که راحاب یهودی نبود، از معیارهای اخلاقی که در شریعت خدا آمده بود، اطلاعی نداشت، با این وجود باعث نجات قوم اسرائیل شد. خداوند از ما می خواهد که به او اعتماد کنیم و وظیفه خود را به بهترین نحو انجام دهیم. راحاب این کار را کرد و به خاطر ایمانش ستوده شد.

مسیحیان چطور روزه می گیرند؟

مترجم: منصور برجی

اگر تا به حال روزه نگرفته‌اید و قصد روزه‌گرفتن دارید، پیشنهاد می‌کنم یکباره با روزۀ بلندمدت چهل روزه شروع نکنید! مگر اینکه اطمینان بسیار زیادی به دعوت خدا از شما برای این نوع روزه دارید. بدن شما به‌شکل تدریجی به روزه‌های بلندمدت‌تر عادت می‌کند. خداوند نیز در دعوت خود از شما معمولاً به تناسب این ظرفیت بدنی عمل می‌کند. معمولاً برای شروع، روزه‌های جزئی و سپس روزۀ یک‌روزه مناسب‌ترند. پس از آن، شما آماده خواهید بود تا به دعوت خدا برای روزه‌های بلندمدت‌تر پاسخ دهید.
مهم است که از تقلید بی‌جای آنچه دیگران انجام داده‌اند احتراز کنیم. هرچقدر هم که این افراد روحانی بوده باشند. نباید اجازه داد امیال دنیوی بر انگیزۀ مثبت ما در رابطه با روزه غلبه کنند. به‌یاد داشته باشیم که خداوند از روزۀ فریسیان نفرت داشته و از آن روی‌گردان بود.
شاید پاسخ به چند پرسشی که در زیر به آن اشاره شده به ما در آمادگی خود برای روزه کمک کند:
۱- آیا مطمئن هستم این اشتیاق به روزه از طرف خداست؟ «آنگاه روح عیسی را به بیابان هدایت کرد» (متی ۴:۱).
۲- آیا انگیزۀ من صحیح است؟ آیا هیچ ناخالصی و اشتیاق نهانی در من وجود دارد که دیگران را به‌وسیلۀ روزه‌داری خود تحت تأثیر قرار دهم؟ «و پدر نهان بین تو به تو پاداش خواهد داد» (متی ۶:۱۸). سعدی چه زیبا می‌گوید:
ریاضت‌کش از بهر نام و غرور که طبل تهی را رود بانگ دور
۳- اهداف روحانی که در این روزه به‌دنبال آن هستم چیست؟
الف- تقدیس و وقف شخصی
ب- شفاعت، بارِ خاص روحانی
ج- معجزۀ خدا، هدایت و برکت او
د- پری از روح خدا
ه- آزاد سازی اسیران (خدمت رهایی)
و- طلب رحمت خدا به‌دلیل گناه خاصی یا درخواست بیداری
۴- آیا اهداف من خودمحورانه هستند؟ یا ترکیب متعادلی از میل به برکت شخصی و علاقه و توجه به دیگران است؟
«هیچ‌کس درپی نفع خود نباشد، بلکه نفع دیگران را بجوید» (اول قرنتیان ۱۰:۲۴).
۵- آیا بیشتر از هر چیز دیگری برای خدمت خدا جدیت کافی دارم؟


دفاعیات مسیحی