یک بلاگر اهل عربستان با گذشت بیش از یک سال در زندان ٬ حکم سنگین دادگاه برایش صادر شده است. یکی دیگر از اتهامات این وبلاگ نویس این است که صفحهای موسوم به «مسیحیان عربستان» را در فیسبوک لایک کرده است.
« محبت نیوز» - رسانههای عربستان گزارش دادند که رائف بداوی٬ از فعالان آنلاین عرب و موسس وبسایت «شبکه لیبرالهای آزاد سعودی» که با هدف بحث درباره نقش مذهب در عربستان سعودی راهاندازی شده بود٬ بر اساس قوانین مبارزه با جرایم سایبری در این کشور با مجازات سنگین هفت سال حبس و ۶۰۰ ضربه شلاق روبرو شده است.
به گزارش دویچه وله، سازمان دیدهبان حقوق بشر روز چهارشنبه (۹ مرداد٬ ۳۱ ژوئیه) با محکوم کردن حکم صادر شده برای رائف بداوی٬ اعلام کرد که «صدور این حکم سختگیرانه و باورنکردنی برای یک بلاگر صلحطلب٬ به وضوح نشان میدهد که ادعاهای حکومت عربستان درباره حمایتش از آزادیهای مذهبی و گفتوگوی میان مذاهب چیزی شبیه شوخی است.»
به گفته ندیم حوری٬ معاون بخش خاورمیانه دیدهبان حقوق بشر٬ این بلاگر سعودی فقط به خاطر تلاش برای برانگیختن بحثهای عمومی پیرامون نقش مذهب در جامعه عربستان٬ با چنین حکمی مواجه شده است.
رائف بداوی از تابستان ۲۰۱۲ به خاطر توهین به اسلام در وبسایت شخصی خود و نیز در برنامهای تلویزیونی٬ پشت میلههای زندان به سر میبرد و حالا با گذشت بیش از یک سال از زندانی کردن او٬ حکم سنگین دادگاه برایش صادر شده است. یکی دیگر از اتهامات رائف بداوی هم این است که صفحهای موسوم به «مسیحیان عربستان» را در فیسبوک لایک کرده است.
به گفته ولید ابوالخیر٬ وکیل آقای بداوی٬ قرار است حکم مکتوب او روز ششم ماه اوت برایش ارسال شود و از آن پس او ۳۰ روز فرصت دارد تا درخواست تجدید نظر دهد.
وزارت امور خارجه آمریکا هم روز گذشته با محکوم کردن صدور این حکم برای رائف بداوی اعلام کرد که «عمیقن نگران این پرونده است و معتقد است اگر سخنی یا عقیدهای که در جایی عمومی مطرح شده اهانتآمیز به نظر میرسد٬ بهترین راهحل برای آن گفتوگوی آزاد و مناظرههای صادقانه است.»
خبرگزاری رویترز گزارش داده که وزارت اطلاعات عربستان سعودی حاضر نشده به سوالات خبرنگاران این آژانس درباره حکم صادر شده پاسخ دهد.
عربستان٬از همپیمانان دیرپای آمریکا در منطقه خاورمیانه٬ از بزرگترین ناقضان آزادی بیان و آزادی رسانهها است و یکی از بزرگترین سیستمهای سانسور آنلاین و رهگیری دیجیتال شهروندان را در اختیار دارد. عربستان در کنار کشورهایی نظیر ایران٬ سوریه٬ کوبا٬ روسیه و چین، از جمله سانسورچیان اینترنت و از بزرگترین سرکوبگران فعالان دنیای آنلاین محسوب میشود.