۱۳۹۵ بهمن ۳۰, شنبه

اگر قوم من که به اسم من نامیده شده‌اند متواضع شوند، و دعا کرده، طالب حضور من باشند، و از راههای بد خویش بازگشت نمایند، آنگاه من از آسمان اجابت خواهم فرمود، و گناهان ایشان را خواهم آمرزید و سرزمین ایشان را شـــفا خواهم داد. کتاب دوم تواریخ 7 : 14 . صلح و ســلامتـی روابط عمومی هرکـشوری ابتـدا ازصلح و سلامتی روابط خصوصی با خـدا شـروع مـیـشـود. تا زمانیکه مشکلات با خدا حـل نشود مشکلات با انسان حـل نخواهـد شـد . . اگر ملت یک کشورمتواضع شوند اگر ملت یک کشوردعـا کنند آگر ملت یک کشور حضور خدا را بطلبند اگر ملت یک کشور از راههای بـد خـود بازگشت کنند . آنگاه خــدا از آسمان صدای ناله و فریاد ایشان را میشنود آنگاه در خواست نیازهای ایشان را اجابت میکند آنگاه گناهان و خطا های ایشان را میبخــشد و آنگاه کـــشور ایــشان را شــفا مـیـبخـشد . آمین . جلیل سپهر

عکس ‏چشمه حیات            Cheshmyeh hayat‏

۱۳۹۵ بهمن ۲۴, یکشنبه

آیا پیشگویی کتاب مقدس درباره آینده عیلام به آینده ایران مرتبط است؟ (ارمیاء فصل 49 آیات 34- 39)

دفاعیات مسیحی
نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ
امروزه مسیحیان فارسی زبان، پیشگویی عهد عتیق درباره عیلام را به آینده ایران نسبت می دهند. با این توصیف، برخی از مفسران کتاب مقدس نگرش متفاوتی دارند.
عیلام در شرق بابل قرار داشت. عیلامی ها، اعراب، آشوری ها، یهودیان از نسل سام بودند (پیدایش فصل 10 آیه 22)، اما ایرانی ها از نسل یافث می باشند (پیدایش فصل 10 آیه 2). قرن ها بعد، ابراهیم با ائتلاف چند پادشاه (از جمله عیلام) نبرد کرد و آنان را شکست داد (پیدایش فصل 14).
خداوند بر ضد عیلام پیشگویی کرد، زیرا عیلامی ها می خواستند یهودا را تسخیر کنند (ارمیاء فصل 49 آیات 34- 35). عیلامی ها به خاطر مهارت در تیراندازی معروف بودند. اما در پیشگویی ارمیاء ذکر شده که خداوند "کمان" عیلام را خواهد شکست (آیه 35). اشعیاء نبی نیز درباره حمله عیلامی ها به اورشلیم چنین پیشگویی کرد:"سپاهیان عیلام تیر و کمان آماده کرده، بر اسب های خود سوار شده اند (اشعیاء فصل 22 آیه 6).
این گروه از مفسران خاطرنشان می کنند که عیلام از ابتدا کشور و قلمرو مستقل بود، اما در سال 597 قبل از میلاد، عیلام مورد حمله بابلی ها قرار گرفت. با گذشت زمان، عیلام به اشغال ایرانی ها درآمد و مرکز امپراطوری پارس گردید (دانیال فصل 8 آیه 2).
در طول تاریخ، "عیلام" میان آشوری ها، بابلی ها و امپراطوری پارس دست به دست شد. در اثر این تاخت و تازها، مردم عیلام در کشورهای همسایه پراکنده گردیدند. همان طور که ذکر شد، سرانجام امپراطوری پارس، سرزمین عیلام را به اشغال درآورد و آن را ضمیمه قلمرو خود نمود. این در حالی است که ارمیا "قبل از الحاق عیلام به سرزمین پارس" پیشگویی کرد. زمانی که عیلام هنوز کشوری مستقل بود.
از سوی دیگر، طبق گزارش کتاب مقدس و مورخان، ایرانی ها در دوران باستان همواره رابطه بسیار خوبی با یهودیان داشتند، اما عیلامی ها دشمن قوم اسرائیل محسوب می شدند. به همین دلیل، بخش اول پیشگویی ارمیاء نبی به خصومت عیلامی ها با قوم خدا اشاره دارد. این دسته از مفسران چنین نتیجه گیری می کنند که پیشگویی مربوط به آینده عیلام، درباره ایران نمی باشد.
برخی از مفسران معتقدند که پیشگویی کتاب مقدس در مورد "تخت سلطنت الهی در عیلام برقرار خواهد شد" (آیات 38- 39) به ایمان آوردن عیلامی ها به مسیح در روز پنطیکاست اشاره دارد. در اوایل قرن اول میلادی، در روز پنطیکاست، عده ای از عیلامی ها به مناسبت عید پنطیکاست، در اورشلیم حضور داشتند (اعمال رسولان فصل 2 آیات 8- 11). در آن عید، عده ای از عیلامی ها به مسیح ایمان آوردند و سرزمین خود بازگشتند. این واقعه، ده روز بعد از صعود مسیح رخ داد.
طبق تحقیقات مورخان، حدود سال 70 یا 80 میلادی، مسیحیت در بخش غربی امپراطوری پارس رواج داشت. به یاد داشته باشیم که "اعمال رسولان" در حدود 70 میلادی نوشته شد. روایات قرن اول میلادی گزارش داده اند که یکی از شاگردان مسیح به نام "توما" در امپراطوری پارس، انجیل را بشارت داد.

۱۳۹۵ بهمن ۳, یکشنبه

آیا کلیسا بر پطرس بنا شده است؟ (متی فصل 16 آیه 18)

دفاعیات مسیحی
نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ
کلیسای کاتولیک معتقد است که کلیسا بر پطرس بنا شده است. فرقه کاتولیک به این آیه استناد می کند:
مسیح به پطرس گفت:"تو پطرس یعنی سنگ هستی و من بر روی این صخره، کلیسای خود را بنا می کنم و قدرت های جهنم هرگز قادر به نابودی آن نخواهند بود" (متی فصل 16 آیه 18). آیا این برداشت صحیح است؟
یک. پطرس متاهل بود و همسر داشت (متی فصل 8 آیه 14)، در حالی که پاپ ها مجرد هستند. طبق قوانین کلیسای کاتولیک، پاپ و کشیش ها اجازه ندارند ازدواج کنند.
دوم. پطرس خطاناپذیر نبود و در مواردی اشتباهاتی کرد (متی فصل 16 آیات 22- 23، فصل 26 آیات 69- 75، غلاطیان فصل 2 آیه 14).
سوم. عهد جدید صریح و روشن تعلیم می دهد که شالوده و بنیاد کلیسا "مسیح" است (اول قرنتیان فصل 3 آیه 11).
چهارم. کتاب مقدس تعلیم می دهد که زیربنای کلیسا به یک نفر محدود نشده است:"شما به ساختمانی تعلق دارید که زیر بنای آن را رسولان و انبیاء تشکیل می دهند و عیسی مسیح هم سنگ زاویه آن است" (افسسیان فصل 2 آیه 20).
بنیاد کلیسا میراث الهی است که از عهد عتیق و عهد جدید به ما رسیده است. کلیسا به تنهایی بر پطرس استوار نشده است. عهد جدید شرح می دهد کسانی که ایمان آورده بودند، در تعلیمی که رسولان می دادند و در آیین شام خداوند (عشاء ربانی) و دعا شرکت می کردند (اعمال رسولان فصل 2 آیه 42).
پنجم. مسیح به شاگردانش گفت:"هرچه در زمین ببندید، در آسمان بسته می شود و هر چه در زمین باز کنید، در آسمان هم باز می شود" (متی فصل 18 آیه 18). بنابراین عیسی اختیار را به شاگردانش داد و نه فقط به پطرس.
ششم. هیچ نشانه و دلیلی وجود ندارد که پطرس راس کلیسای اولیه بود. لوقا گزارش می دهد که کشیشان و رسولان به تصمیم گیری پرداختند (اعمال رسولان فصل 15 آیه 6)، و یا یعقوب در شورای اورشلیم اظهار نظر نمود (اعمال رسولان فصل 15 ایات 13- 21).
هفتم. مفسران پروتستان معتقدند که اشاره مسیح به صخره در انجیل متی (فصل 16 آیه 18)، نخست به خودش اشاره دارد که با مرگ خود بر روی صلیب، نجات را برای بشر مهیا کرد، و سپس به رسولان (شاگردان مسیح و پولس).
حتی پطرس، سال ها بعد به مسیحیان یادآوری کرد که کلیسا بر رسولان، انبیاء عهد عتیق و عیسی مسیح به عنوان سنگ اصلی، بنا شده است (اول پطرس فصل 2 آیات 4- 7). پطرس در این آیه بیان می کند همه ایمانداران با ایمان به عیسی مسیح به عنوان منجی، در این کلیسا به هم می پیوندند.
به یاد داشته باشید: وقتی خدا شما را دعوت به خدمت می کند، از دیگران نیز دعوت به عمل می آورد تا با شما همکاری کنند. تلاش های فردی شما با همکاری دیگران، مفیدتر و موثرتر خواهد بود.

۱۳۹۵ دی ۱۳, دوشنبه

سوال خواننده مسلمان: اگر خدا جاودانی و فناناپذیر است، چرا نتوانست بر مرگ غلبه کند و بر روی صلیب مرد؟

دفاعیات مسیحی
نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ
پاسخ:
یک. هنگامی که مسیح بر روی صلیب جان داد، خدای پدر و خدای روح القدس زنده بودند.
دو. مرگ به معنای نیستی و نبود قدرت نیست. وقتی یک پیامبر فوت می کند یا شهید می شود، آیا روح او نیز می میرد؟ یا این که وقتی پیامبری فوت می کند، روح او زنده است و به بهشت می رود؟
سه. روح مسیح با مرگ نابود نشد، بلکه فقط جسم او مرد.
چهار. مسیح روز جمعه مرد و کم تر از چهل و هشت ساعت بعد زنده شد. قبر او خالی است و امروزه محل بازدید جهانگردان می باشد.
پنجم. مسیح یک بار و برای همیشه داوطلب شد تا جانش را برای نجات بشر قربانی کند. این نشانه ضعف نبود. کمک به نجات انسان بود. آیا کسی که به شما کمک کند، آدم ضعیف قلمداد می کنید یا قهرمان؟
پیشگویی های عهد عتیق درباره رنج و مصلوب شدن مسیح
تصور مخالفان مسیحیت آن است که الوهیت مسیح و هم چنین مرگ او حاصل تحریف رسولان و پدران کلیساست. غافل از آن که در عهد عتیق که متعلق به قبل از میلاد مسیح است، در مورد خداوند بودن مسیح و مصلوب شدن او پیشگویی شده بود:
الوهیت مسیح (مزمور 110 آیه 1)
شکنجه شدن مسیح (زکریا فصل 13 آیه 6، میکاء فصل 5 آیه 1، مزمور 22 آیات 7- 8).
مصلوب شدن مسیح (مزمور 22 آیه 16، زکریا فصل 12 آیه 10)
بر بالای صلیب از تشنگی رنج می برد (مزمور 69 آیه 21)
لباس مسیح را تقسیم کردند (مزمور 22 آیه 18)
به پهلوی او نیزه زدند (زکریا فصل 12 آیه 10)
زمین تاریک شد (عاموس فصل 8 آیه 9، تحقق پیشگویی متی فصل 27 آیه 45)